Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van DaisyChain // Clubnacht Wildgroei, in opdracht van De Serre

01/12/2023 / Neel Voets

Daisychain: samen voor een grensverleggend nachtleven

Een project van 16 scenografen, De Serre & Club Dérive.

Wildgroei: een project waarbij 16 scenografen, De Serre & Club Dérive de handen in elkaar slaan. Op 8/10 klonk het startschot van dit project, met een simpele, doch diepgaande vraag: "What Makes a Club?”.  

De scenografen kregen een aantal intensieve zaterdagen voorgeschoteld, waar ze gevoed werden met workshops en research over het nachtleven. Het einddoel van het project? Een zweterige clubnacht in een iconische, leegstaande club in Hasselt, onder de naam 'Daisychain'. 

Hoe gingen ze te werk? In groepen onderzochten ze verschillende facetten van het nachtleven: Ibiza, posterkunst, freeparties en Belgische clubhistorie waren aspecten die aan bod kwamen en vooral een schat aan verborgen kennis bloot gaven. 

Vervolgens trokken ze op ontdekkingstocht naar hun toekomstige locatie. Ze wilden niet alleen de ruimte waarnemen, maar deze daadwerkelijk ervaren en doorgronden. Dit doen ze onder begeleiding van een onderzoeker in ruimtelijke vormgeving, die hen introduceerde in zijn unieke benadering om een locatie te transformeren. 

Dit deden ze op een unieke manier: geblinddoekt werden ze de ruimte ingestuurd, waarbij het vertrouwen volledig gevestigd werd op andere zintuigen om de ruimte te begrijpen. Met behulp van de handen, oren en neus werd de ruimte verkend en werden nieuwe details onthuld. Geen enkel element ontsnapte aan een kritische blik. Terug in het daglicht werd de indeling van de club heroverwogen: er werden vragen gesteld over de positie van de dj-booth en andere elementen, om te begrijpen hoe de flow van de ruimte aangepast kan worden voor verfijnde ervaring.

Foto  van DaisyChain // Clubnacht Wildgroei, in opdracht van De Serre
© De Serre
Foto  van DaisyChain // Clubnacht Wildgroei en De Serre
© De Serre
Foto  van DaisyChain // Clubnacht Wildgroei, in opdracht van De Serre
© De Serre

Aan alles merk je dat ze hypergemotiveerd zijn om de grenzen van het nachtleven zoals we dit nu kennen te verleggen en hier ook hun eigen stempel op willen drukken. Het eindresultaat vindt plaats tussen de muren van een iconische plaats van het Limburgse nachtleven: de 45. Een locatie die al even op sterven na dood is, maar op 2/12 herrijst tot een club waar dansen, zweten, verbinding en ontdekking de rode draad vormen. Een unieke kans voor de Limburger (en natuurlijk ook daarbuiten) die hunkert naar een euforische clubnacht, op een iconische locatie.   

Door tickets te kopen voor 'Daisychain' steun je MAP - Medical Aid for Palestinians!

Koop je ticket!
Kopfoto: © De Serre

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête