Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Ferdinger

10/03/2021 / Manuel Herrera Crespo

#CRATEDIGGING met Ferdinger

Een selectie van zijn favoriete tracks van het moment

Volgende in rij om de ruwe diamanten uit zijn platenbak te vissen is de Duitse dj, producer en label-eigenaar, Ferdinger. Als producer hanteert hij een fluwelen balans tussen energie en melodie die de dansvloer doet zweven aan een stevig tempo. Zijn label Life in Patterns galoppeert in gelijkaardige trend. Ferdinger‘s dynamiek van energie en melodie kan je hieronder voor een eerste keer ontdekken! 

Wie hier niet genoeg van kan krijgen verwijzen we tevens graag door naar de laatste release op Life in Patterns, 'Spektrum'. Op deze EP doen TrudgeKrl MxBXTRProxyma en FX093 je wegdromen naar donkere kelders, kleverige vloeren en vriendschappen met onbekenden in de rokersruimte.

Kan je beter kennismaken dan iemand’s tien favoriete platen te vragen? Wij denken alvast van niet! Hieronder vind je de parels uit Ferdinger’s collectie. 

Point Blank – Meng’s Theme

Een van mijn all-time favorites – Pure melancholie, een godsgeschenk voor de rave-scene!

Works Unit – Narcissist 

Uitzonderlijke drums en een wonderlijk evoluerende melodische arpeggio en timbre. Ik weet niet of deze plaat ooit de erkenning heeft gekregen die het verdiende! 

Female – Avon 1 (James Ruskin Remix)

Heerlijk dromerige vibe op deze remix van James Ruskin.Ik herinner me nog erg goed toen ik deze voor de eerste keer hoorde, ik werd volledig omver geblazen! Dergelijke sound heeft een zeer sterke invloed gehad op de wijze waarop ik mijn eigen stijl heb ontwikkeld. Check zeker ook Sandwell District 003 voor wat ultra-stripped, droge, UK broken techno. 

Jani Christou – Epicycle II

Experimentele muziek uit 1969. Ongelooflijke droning, repetitieve geluidsstructuren die even goed konden zijn opgenomen in Berghain (in de periode toen ze ontstonden, meer dan 50 jaar geleden!).

Objekt – CLK Recovery

Een klassieker. Hier heb ik zoveel naar geluisterd en ik houd gewoonweg van elk onderdeel: de drums, de weelderige en toch melodische synth, de bass, de feedback. Evengoed de structuur neemt je mee naar andere oorden!

Mathew Jonson – Ghosts In The AI

Ik herinner me deze tijdens een van van zijn live-sets, sinds die dag heb ik reikhalzend uitgekeken naar de release ervan. Ideale plaat om in de stemming te komen voor een achtenveertig-uren rave wanneer de zon zijn rentree maakt...

Peverelist – Roll With The Punches

Een melodie die blijft hangen als een oorworm. Geeft tevens goed de essentie van de vroege dubstep dagen weer: meditatief, introvert, melancholisch. Hier kan ik uren naar luisteren. 

Female – Back Lash (Female Edit)

Geen genade UK broken techno. Uniek, fascinerend en een groovy timbre.  

Mala – Bury Da Boy

Nog een van mijn favoriete dubstep platen. Duister en mysterieus, plain and simple, dikke plaat. 

HDMIRROR – CHORAL (feat AAMOUROCEAN)

Post-moderne hyper-rave goedheid - ongelofelijk!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête