Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

17/11/2016 / Sophie Daniels

#CRATEDIGGING met Noneoftheabove

Nigel Wildeboer en Yoeri van Eijk vormen onder Noneoftheabove een onsterfelijk duo dat de randen van de industriële techno aftast. Ze brachten al nummers uit voor DNA Records, Obscuur en T/W/B en zijn zelf ook baas van twee eigen labels, waarbij ze vooral Nederlandse underground artiesten onderdak bieden.

Bij ons in België stonden ze nog maar één keer op de affiche, samen met stranger in de Decadance. Nu spelen ze nog vooral in Nederland, maar spreiden stilaan hun vleugels richting de beste feestjes in Europa. Onthoud deze naam want je gaat 'em nog vaak tegenkomen. Nu we ze nog konden strikken, vroegen wij de heren naar hun favoriete nummers. Van nu, vroeger en alles daar tussen in. En daar staan heel wat opmerkelijke platen tussen.

Aert - Affective Psychosis

Deze producer wordt zwaar onderschat in de huidige techno-scene, terwijl hij toch gewoon knaller na knaller uit zijn studio pompt. Dit is toch wel onze all-time favorite van deze gast! Het tweede gedeelte van deze plaat komt zo hevig in, dat je je rot schrikt. Er gaat bij ons tegenwoordig bijna geen set meer voorbij waarbij deze plaat niet langs komt.

Pilldriver – Pitch Hiker

Dit is alles behalve half werk. Deze hardcore plaat is naast f*cking goor ook gewoon heerlijk om te draaien in een technosetjes.

Floorplan (Robert Hood) – Never grown old

Lekker commercieel nummertje. Daarom zou je deze niet snel in ons lijstje verwachten, maar deze plaat blijft voor ons toch één van de heerlijkste uit onze collectie!

AnD - ADBF

Mede door deze plaat zijn wij in aanraking gekomen met de hardere kant van techno en daar bedanken we de heren van AnD zeer zeker voor. Na het horen van deze plaat was het alsof er een hele nieuwe wereld voor ons openging.

Stranger – Ommoord

Deze man word hedendaags bestempeld als een commerciële artiest, maar met deze plaat heeft hij zijn underground roots toch even goed laten zien. Naast de vieze acid synth die hij gebruikt, represent hij ook nog eens zijn oude (en onze huidige) buurt!

Christian Vogel – The Visit

Eentje uit de oude doos, deze man heeft zo’n unieke en heerlijke sound dat je bij het horen van deze plaat bijna niet stil kan staan.

Dax J – West Bank

Dat deze man kan produceren is zeker geen geheim. Al zijn platen zijn absolute pareltjes, daarom kon hij natuurlijk niet aan dit lijstje ontbreken.

Myztical – Fire & Stone

Niet echt een hele bekende plaat bij het grote publiek en dat heeft toch wel zijn charme blijkt maar weer.

Eschaton – Those who obey

Even wat anders dan al je typical 4x4 techno. Al worden dit soort nummers niet door iedereen gewaardeerd, doen wij dat zeker wel!

Cybersonik – Machine Gun (Circuit Breaker Remix)

Eentje uit de oude doos. Richie Hawtin -ja, je leest het goed!- laat met deze remix toch even zien dat hij de beuk erin kan gooien!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête