Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Form and Function

23/07/2017 / Sophie Daniels

Border One schittert op nieuwe EP op Form and Function

Na releases op Wolfskuil en Stockholm Ltd, heeft het Belgische wonderkind Border One weer een nieuwe EP uit. Ditmaal op een nieuw Belgisch label, Form and Function.

Form and Function focust op Belgische jonge en beloftevolle artiesten. Een puur Belgisch verhaal dus, voornamelijk opgebouwd rond de artiesten die ook bij het agency zitten. Ze hebben niet echt één bepaalde sound, maar schommelen tussen dansvloermateriaal en ambient tot techno en dub. De platen worden verdeeld door Crevette, die nu naast de platenwinkel ook de distributie doen van een groot aantal Belgische labels.

"Hier loopt veel talent rond. Of ze zijn zo typisch Belgisch te bescheiden of weten niet hoe naar buiten te komen met hun muziek", aldus Steven Van Belle. "Bij Form and Function willen we die ondersteuning en outlet bieden. Een hechte community vormen, naar voorbeeld van zoveel Nederlandse en Duitse collectieven."

De eerste EP is weggelegd voor Border One, Belg én één van de meest verrassende artiesten van afgelopen jaar. Zijn Despair EP is een vinyl only met een oplage van slechts 300 stuks en is uit sinds 14 juli.1. Border One - Despair
2. Border One - Modnar
3. Border One - Insidix
4. Border One - Relic

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête