Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Thomas Hessler

07/08/2018 / Sophie Daniels

Stygian's River nodigt Form and Function uit voor labelnight

Hou 29 september alvast vrij in je agenda, en misschien best de dag erna ook.

Stygian's River en Form and Function die de handen in elkaar wrijven. Dat belooft iets groots te worden. Stygian's River is ondertussen al toe aan hun vierde event, Form and Function heeft op één jaar tijd bereikt wat andere labels op vijf jaar doen. Het was dus een kwestie van tijd voor deze twee elkaar zouden tegenkomen.

Thomas Hessler is een van de meest vooruitstrevende producers van het afgelopen jaar. Er verschenen op IMF en Bassiani een paar bejubelde singles, een doorbraak leek een kwestie van tijd. Hij past in het rijtje grootheden als Marcel Fengler en Vincent Neumann en zijn muziek is een amalgaam van diepe techno en atmosferische elektronica met een kwak experimentele sounds erover. De Duitser is één van de vele spannende boekingen van het label Form and Function, dat nu samen met Stygian's River een avondje uit organiseert.

Ook op de rol is Qindek. Sinds kort kind aan huis bij Form and Function na een lange pauze wegens kinderen en daardoor ook te weinig tijd. Het techno-alias van Thomas Pieterse ging vroeger nog door het leven als Thomas Laurén. Onder die schuilnaam bracht hij al een platenbak vol singles, EP’s  en zelfs een album uit. Als je weet dat deze man z'n platen vroeger ook gedraaid werden door internationale bazen als Norman Nodge, Peter van Hoesen en Ben Sims, dan zit het wel snor.

Met releases voor Par Grindvik’s Stockholm LTD, Sonntag Morgen, Rapid Eye Movement en Planet Rhythm op z'n palmares, blijft Phara zijn bucketlijst uitbreiden. Zijn echte doorbraak kwam er twee jaar geleden met z'n release op het Britse Black Sun Records, waar de online boekjes toen vol van stonden. Phara is een ras apart en produceert compromisloze doorduwtechno van het smerigste soort. Je zag hem onlangs in de Duitse club about.blank, is eregast op Voltage Festival en zijn tronie kleurt de affiche van de collab tussen Stygian's River en Form and Function.

Pilose, in onze middens misschien beter bekend als Steven Van Belle én brein achter onder andere Voltage Festival en Form and Function, vervoegt hen. Takkar & Ophion, de residents van Stygian's River staan ook op de affiche.

Wave 1 en 2 van de tickets waren in een mum van tijd uitverkocht. Wave 3 is nu in sale.