Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Amotik

11/04/2018 / Sophie Daniels

Form and Function haalt topartiesten binnen voor tweewekelijkse podcast

Onder andere Memorial Home en Yotam Avni werden al bevestigd.

Het concept is duidelijk: om de twee weken wordt er een set van een artiest online gezet. Niet zomaar een artiest, maar iemand die volledig in het plaatje van Form and Function past. Kortom: de perfecte combinatie van bekende artiesten, opkomende talenten en artiesten van Belgische bodem die onder de radar zijn gebleven.

Voor de eerste podcast was de eer weggelegd voor Amotik, een geniale Duitse producer die we al sinds het begin van z'n carrière op de voet volgen. Hij bracht al muziek uit op zijn eigen gelijknamige label, op Figure Jams en op 47, het label van Tommy Four Seven.

Op 19 april is Qindek aan de beurt. Qindek is een Nederlandse producer die ontdekt werd door Darko Esser, oftewel de labelbaas bij Wolfskuil Records. Die gaf hem in 2013 meteen de kans om te releasen op het label. Zijn laatste release dateert intussen van november vorig jaar en ook zijn laatste optreden is al eventjes geleden, maar in 2018 staat er weer heel wat op til voor deze jongeman.

Labelbazen van Rapid Eye Movement, Memorial Home, staan op 3 mei op de planning. Hun label bracht laatst nog een release uit waar onze Belgen Border One en Phara hun bijdrage aan leverden. Het in Barcelona gebaseerde duo zag het levenslicht in 2016 en bestaat uit de Franse producer Paul Roux en de Belgische Jeremy Pinchasi.

Op 17 mei ontfermt Philippe Petit zich over een set. Als eigenaar van het Knotweed Records heeft deze Belgische producer, die al enkele jaren in Frankrijk vertoeft, al heel wat talent voortgebracht. Maar zelf moet hij ook zeker niet onderdoen. Zijn release op Len Faki's label heeft hem geen windeieren gelegd (lees hier het interview) en sindsdien heeft hij al releases beet op Involve Records en vooral zijn eigen labels Knotweed en DMT.

Als afsluiter in mei bevestigde Yotam Avni zijn aanwezigheid. Deze man zetten wij begin dit jaar nog in ons lijstje met artiesten die gaan doorbreken in 2018. Deze man uit Tel-Aviv reist tegenwoordig de hele wereld rond en bracht releases uit op Lucy's Stroboscopic Artefacts, op Ame en Dixons label Innervisions en op Josh Winks Ovum.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête