Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

26/03/2018 / Sophie Daniels

Bonzai Ardennes - Retro Camp: hét Belgische label zet zijn nostalgische trip verder

Op zaterdag 12 mei (het weekend voor Extrema Outdoor) staat er heel wat moois te gebeuren bij onze Franstalige landgenoten. Op die dag organiseert het wereldberoemde Bonzai Records een heus feest met als focuspunt: dansen, dansen… en jawel dansen.

Het is niet zomaar dat grote namen in de techno-wereld ervoor kiezen om af en toe eens te graven in het rijkelijk gevulde gamma van de classics die de afgelopen 25 jaar verschenen op het Bonzai-label. Denk maar bijvoorbeeld aan Charlotte de Witte; haar keuze voor Universal Nation van Push om haar set af te sluiten op Werchter ging viraal. Bonzai is terug (eigenlijk is het nooit weggeweest).Na onvergetelijke passages in de Antwerpse Waagnatie en de Brusselse Fuse, zet Bonzai zijn Belgische tournee verder. Deze keer organiseren ze hun feest in het Wex-complex in het idyllische Marche-en-Famenne. Voor ons, lijkt dit een doorslaggevend element om de auto vol te laden met bier en kampeerspullen en om een hoop vrienden op te trommelen voor een niet te missen weekendje Ardennen. Voor wie de streek in en rond Marche-en-Famenne kent, weet dat het er bruist van de pittoreske dorpjes. Ideaal om op zondag je kater uit te wandelen en te genieten van de Ardense natuur.

Niet alleen de locatie is specialer dan anders, ook het Wex-complex lijkt over de ideale troeven te beschikken voor een reis door de tijd met Bonzai. Zo kan je je verwachten aan een sublieme sound, maar zal de organisatie je ook overdonderen met een knap staaltje visualisatie.

Als vanzelfsprekend staan natuurlijk de Bonzai All Stars op het programma, samen met Jan Vervloet, Franky Kloeck, Dave Davis maar ook DJ Ghost. Moest dat nog niet genoeg zijn om je retro-honger te stillen heeft Bonzai Ardennes nog wat in petto. Levende legendes Jones & Stephenson komen een live-set spelen - je weet wel, die van The First Rebirth!Als absolute verrassing - en toch wel legendarische afsluiter - van een onvergetelijke avond staat een oude bekende op het programma. Niemand minder dan DJ Furax himself! Sommigen onder jullie kennen hem onder meer van de jumpstyle-periode van maar sinds kort draait hij ook retro-house en past hij perfect binnen het Bonzai-plaatje. Hieronder kan je beluisteren wat hem zo nostalgisch laat snakken naar vroeger.Tickets kosten 24 euro en zijn online te vinden via https://www.bonzaiardennes.com/tickets.

Foto: Gearogs.com

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête