Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Volte-Face

02/04/2018 / Sophie Daniels

Blawan, James Ruskin en Volte-Face remixen track van Aiken

De 'Genetics EP' wordt onder handen genomen door de drie Britse producers.

Met zijn eerste release op het label Suspiria Digital van Exium, trok hij de aandacht van een andere Madrileen, Svreca, die Aiken zijn eerste vinyluitgave aanbood op zijn Semantica Records in 2011. Dit werd gevolgd door een gestage stroom van hoogwaardige EP's op labels zoals Lycaon en M_Rec, waar hij werd geremixt door niemand minder dan een van zijn all-time helden: Regis.

2017 was dan weer een minder jaar voor de Spanjaard, met bitter weinig producties en optredens. Dit jaar begint hij met een reinterpretatie van zijn 'Genetics EP', die vorig jaar in augustus uitkwam op Non Series. Deze drie remixen zijn het werk van drie Britten: veteraan James Ruskin, een van de nieuwe sterren in de internationale technowereld Blawan, en de meest onbekende van de drie, Casper Clarke aka Volte-Face, bekend van zijn label BleeD.

Die laatste stond al twee keer op een affiche in België. Eén keer in 2016 in de Fuse, en één keer in 2014 in Recyclart op het Vlek x Bepotel feestje. Daar breidt hij dit jaar een gevolg aan met een optreden op Klinch Invites Wheels, een event dat doorgaat in Merchtem.

Als artiest is hij regelmatig te gast op de Klubnacht-evenementen in Berghain en tourt hij de wereld rond, draaiend in landen als Japan, VS, India, Australië, Zuid-Korea en China en beruchte clubs zoals Contact (Tokio, JP), Output (NYC, VS), KHIDI (Tbilisi, Georgië), Rex (Parijs, Frankrijk), Fabric (Londen, VK). Hij is ook een vast klant bij de Rinse.fm-podcasts en als producer ken je hem misschien van zijn werk op Semantica of als het duo Rote, samen met Daniel Avery.

De release ligt op 13 april in de rekken.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête