Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

04/10/2016 / Raisa Moureau

Beuken, rammen, vegen en kletsen op Pleasure (30/9)

De Limburgse organisatie Pleasure palmde op 30 september het jeugdhuis van Genenbos in. De line-up stond gevuld met toptalent van eigen bodem: Minus7, Dream, Linear Straight en I Can't b2b Daesical. Plezier verzekerd.

Je moet niet altijd naar grote clubs met naam en faam trekken om pure kwaliteit te ontdekken. Zo heel af en toe moet je slechts twee straten verder gaan en is een jeugdhuis de ideale locatie voor een rave feest. Al weken keken we ernaar uit. Om 22.00 uur stipt stonden we klaar aan de deur, we wilden namelijk geen moment van de avond missen. Eerste aan zet was Minus7. Van opwarmen heeft hij duidelijk niet gehoord -niet dat we dat nodig hebben. Donkere harde bassen vlogen ons vanaf de eerste minuut om de oren. Dream nam vervolgens het roer over en ging verder op hetzelfde elan.

Afbeelding


 

Om 00.30 uur verscheen Linear Straight achter de booth. Altijd een plezier om hem bezig te zien. Vanaf de eerste track hadden we het al door. Dit wordt weer rechtoe rechtaan tunneltechno - zijn handelsmerk. Het jeugdhuis stond ondertussen goed vol en de sfeer was heerlijk. Allemaal blije kopkes die al dansend de nacht in gaan.

Afbeelding


 

Als je denkt dat het niet meer veel harder kan, think again. De mannen van Bons&Lawish doen er nog een schepje bovenop. Industriële, rauwe techno van het hoogste kaliber. Beuken, rammen, vegen en kletsen zijn werkwoorden die hier zeker gepast zijn. Zalig om deze twee aan het werk te zien, ze zijn helemaal op elkaar ingespeeld en afgestemd.

Afbeelding


 

Afsluiter van deze avond vol technogeweld was een b2b set van I Can't en Daesical. Ze draaiden een versnelling lager dan hun voorgangers. Het industriële, vuile kantje ging er zo wat uit. Nog altijd goede techno, begrijp ons niet verkeerd, maar voor ons hadden deze jongens iets vroeger op de line-up mogen staan met als afsluiter Bons&Lawish.

Petje af voor de Pleasure! 't Was een plezier om erbij te mogen zijn. Tot de volgende!

Foto's door ANNIKA WALLIS

Spijt dat je er niet bij was? Hieronder een greep uit de ruwe technopareltjes die we mochten aanschouwen: