Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Alexander Kowalski

28/03/2018 / Sophie Daniels

Alexander Kowalski scoort album op MORD

Het is het eerste album van de producer in 12 jaar.

Alexander Kowalski, dat is een naam waar we even weinig van hebben gehoord. De Duitse producer was begin deze eeuw één van de grote namen van het prestigieuze technolabel Kanzleramt en liet hier een eigenzinnig geluid horen.

De Berlijnse technoveteraan Alexander Kowalski werd ontdekt na een optreden in de bunker van de beruchte Berlijnse club Tresor. Sterke releases op het label van de club waren daarna snel geboren. De tracks werden per toeval opgepikt door Heiko Laux - eigenaar van het Kanzleramt label - en hij was direct overtuigt van zijn kwaliteiten en tekende Kowalski voor zijn label. Daarna ging het balletje pas echt rollen.

De drie albums 'Echoes', 'Progress' en 'Response' nam hij kort na elkaar op en zorgden ervoor dat hij de top van de Europese technoscene bereikte. Kowalski werd bedolven onder de prijzen, maar stapte in 2006 toch even terug uit de door hem zelf gecreëerde hype. Hij reisde de wereld rond en deed slechts sporadisch enkele remixes en optredens.

Na 12 jaar is hij eindelijk (helemaal?) terug. Met 'Cycles' brengt hij zijn vijfde studio album dat hij releaset op het populaire MORD-label van Bas Mooy. MORD rijgt de releases aan elkaar sinds hun oprichting in 2013 maar 'Cycles' is pas hun derde album-release. Eerder waren het Franse wonderkid UVB en de Russische Trip producer Stanislav Tolkachev aan zet.

Het album komt uit op 23 mei en belooft ons terug te katapulteren naar zijn originele sound, beïnvloed door Jeff Mills, Robert Hood, Damon Wild en consorten.Tracklist

A1 / 1. Cycles (The Opening) A2 / 2. Uprising
B1 / 3. The Carbon Boy
B2 / 4. From Within The Circle C1 / 5. Endless Shimmer

C2 / 6. And So I Watch You From Afar D1 / 7. Trust In The True Spirit
D2 / 8. The Totem
E1 / 9. Ode To The Wolves

E2 / 10. First Breath After Coma E3 / 11. A Mistaken Identity
F1 / 12. Rotary Deadlock
F2 / 13. Cycles (The 13th Chapter)