Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
52by2

18/02/2017 / Raisa Moureau

52by2: wekelijks een nieuwe release

Wait what? 52by2 - een concept bedacht door technomeester Linear Straight. 52 weken lang zal er elke week een nieuwe release uitkomen op Bandcamp. En hij zal het niet alleen doen, hij koos voor een samenwerking met andere heren die het modulaire fingerspitzengefühl hebben: de mannen van ABSURD. Wat mag je verwachten? Een uiteenlopend potje nat van ambient soundscapes tot stevige modulaire techno - meestel in slechts één take opgenomen. Als je van een rauwe sound houdt, hou je best oren en ogen open want dit wordt knallen. We spraken over deze grootste plannen met Linear Straight, ofwel Glenn Keteleer.

What Happens - Glenn, grote plannen, grote verwachtingen, vanwaar komt het idee 52by2?
Linear Straight - Ik ben gewoon té productief (lacht). Eigenlijk was ik op zoek naar een uitlaatklep om releases te doen, en niet eender wat. Geloof me, ik ben vrij kieskeurig als het op eigen tracks aankomt.

WH - Je kiest voor een samenwerking met de modulaire mannen van ABSURD, waarom precies?
LS - Ik volg hen al een tijdje en ik zag hen al enkele keren aan het werk. We zitten qua ideologie volledig op dezelfde lijn, enkel is hun sound uniek. Het is totaal verschillend van wat ik breng, dat maakt de combinatie ook zo goed. Ze gebruiken andere gear maar onze sound matcht gewoon zo goed... ach toys for boys stuff.

WH - Hoe gaat dat releasen op bandcamp dan in zijn werk? Is het dan de ene week een track van Linear Straight en de volgende een track van ABSURD?
LS - Daar hebben we niet echt een format voor. We bekijken het concept gewoon als 52by2. Ik heb een hoop materiaal, ABSURD heeft een massa recordings en samen hebben we via onze jams ook een berg aan tunneltechno verzameld.

WH - Waarom kiezen jullie voor Bandcamp om de releases uit te brengen?
LS - Het creëert toch een soort van exclusiviteit. De laatste tijd zijn er veel underground labels die zich vestigen op zulke alternatieve kanalen. Denk maar aan Mord, Vlek, Ekster,... Allemaal labels die eerder op kanalen zoals Bandcamp te vinden zijn dan op de mainstream platforms.

WH - Met de komst van dit concept, gaan jullie misschien ook samen wat gigs doen?
LS - Ja, er komen een aantal shows onder de noemer 52by2 waar we de ganse nacht voor onze rekening nemen - live.

WH - Beseffen jullie dat hier Karenn potentieel inzit?
LS - Zo ver denken we nog niet na op dit moment. We doen gewoon ons ding, maar toch bedankt voor het compliment!

We mochten al enkele teasers in première beluisteren. Tunneltechno, rechtendoor, rechtoe, rechtaan met de nodige bleeps en andere sounds. Het is soms erg duister maar de tracks brengen een verhaal. Sommige momenten wordt het zelfs melodisch. Wij zijn benieuwd naar meer!

Ben je ook benieuwd naar meer? Je kunt de tracks beluisteren en kopen via Bandcamp.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête