Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Fuse Club

24/03/2016 / Sophie Daniels

22 jaar Fuse maakt line-up bekend!

De bal der Brusselse techno-ontwikkelingen ging aan het rollen in het jaar 1994, ondertussen bijna tweeëntwintig jaar geleden. Peter Decuypere en Thierry Coppens, twee West-Vlamingen, wilden begin jaren 1990 enkele gay parties organiseren in het Kortrijkse, maar West-Vlaanderen was er niet klaar voor.

Door de Spaanse roots die Coppens had, kwam hij op aanraden van familie terecht in de discotheek Le Disque Rouge, een oude cinema in Brussel, die veel door Spanjaarden werd gefrequenteerd. Hij huurde de ruimte af en hield er zijn eerste La Démence-feestje.

Afbeelding


De twee zagen een enorm potentieel in het muziekgenre techno, en ze besloten in 1994 om samen in Brussel iets te beginnen - de Fuse was geboren. In datzelfde jaar al zette Decuypere een bijkomend concept op de rails: I Love Techno. Drie jaar later stopte hij met de Fuse en richtte hij zich volledig op het Gentse I Love Techno, dat volop in de lift zat en nu uitgegroeid is tot het grootste techno-evenement van het land.

Coppens bleef eigenaar van de club tot eind 2007, maar hij gaf er de brui aan omdat hij onderweg zijn motivatie was kwijtgeraakt. Nu richt hij zich uitsluitend op de uitbreiding van het concept La Démence. Nick Ramoudt (34) en Dominique Martens (40), ook West-Vlamingen en vrienden van Coppens en Decuypere, namen het roer over.Club Fuse is internationaal gerenommeerd en geliefd bij zowat elke techno-dj, en dat al 22 jaar. Ter ere van die 22 -jarige verjaardag ​​leveren ze een bescheiden viering op 9 april. Niemand minder dan Karenn (live), Zenker Brothers (Dario Zenker & Marco Zenker), Steevio & Suzybee (live) en resident Deg worden die dag uitgenodigd in de grote zaal. Ben UFO brengt een vier uur durende set in de Motion room begeleid door DJ Qu die zondagochtend aan de bak komt samen met resident Pierre.

Tickets koop je hier!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête