Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

16/12/2016 / Sophie Daniels

X-Kalay start 2017 met 6de EP en No Moon

Begin 2016 zag in de Engelse hoofdstad Londen een nieuw platenlabel het daglicht.
X-Kalay was de naam, en er zou vooral gefocust worden op house, techno en acid met een serieuze lo-fi vibe.

Na succesvolle releases op naam van onder andere Rudolf C en Slim Steve, zijn ze nu toe aan hun 6de EP. Dit keer worden de honeurs waargenomen door No Moon, een beloftevolle producer uit Manchester die eerder ook al te horen was op enkele BLORP-compilaties.

Beginnen doen we met Manc1010101, een duidelijke verwijzing naar de hometown van No Moon. Een goed begin van de EP, waarin traag wordt opgebouwd met melodieën en, waarempel, kerstbelletjes die in- en uitfaden. Geen dansvloer-killer, wel een gezellig opwarmertje.

Met een kick om 'U' tegen te zeggen, tapt Nothing Else Matters meteen uit een iets ander vaatje. Laat je niet vangen door de idyllische vogeltjes die her en der gelukzalig tsjirpen, dit is het serieuzere werk. De acid-invloeden zijn op deze track nooit ver weg, en daar waren wij niet rouwig om. Deze zou zeker niet misstaan tijdens de late/vroege uurtjes van pakweg Timewarp.De B-kant is echter waar voor ons de lamp brandt, en Listing Lazily To The Left is zonder twijfel onze favoriet van deze EP. Jazzy pianotoetsen, springerige percussie en een basslijn die iedereen stevig in het gareel houdt. Een aanrader.

Afsluiter Everything's Coming Up Millhouse luidt duidelijk het einde van de EP in; de pads en melodieën zijn dromerig, het tempo gezapig. Al bij al ziet het er naar uit dat X-Kalay het nieuwe jaar geslaagd kan inzetten. En Listing Lazily, die blijft nog wel een tijdje in onze platenzak.

Nothing Else Matters komt uit in januari 2017, pre-orderen kan o.a. via de Bandcamp van X-Kalay.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête