Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Trentemoller

22/05/2016 / Sophie Daniels

Trentemøller viert vierde album in September

Trentemøller, die we kennen van monsterhits als Moan en Miss You, heeft nog eens aan de knoppen zitten draaien. In September brengt hij -drie jaar na zijn laatste album Lost- Fixion uit op zijn eigen In My Room label. Trentemøller is al jaren verantwoordelijk voor de ongekend karakteristieke combinatie van betoverende elektronische beats aan een flink indie infuus.

Trentemøller's eerste wapenfeit als solo-artiest was zijn debuut EP met de -zeer verrassende- naam The Trentemøller EP. Het echte werk begon echter pas met de release van zijn eerste volledige album The Last Resort, waarop onder andere het wereldwijd bejubelde Moan staat. De eigenwijze Trentemøller laat het publiek graag net zo verbijsterd als tevreden achter na een concert en kiest steeds weer een andere muzikale benadering en werkwijze.

Fixion bevat nummers met gastbijdragen van onder andere Jehnny Beth van de Britse band The Savages, waarvan hij zelf al jaren fan is. Hoeveel nummers er op het album staan, is nog niet bekend. Wat we wel al weten is dat het eerste nummer River In Me er in juni aan komt.

En met een nieuw album komt er ook een nieuwe tour. Wil je hem checken? Hieronder de tour data.

17/09 – France - Paris
18/09 – UK - London
20/09 - Netherlands - Amsterdam
21/09 – Germany - Berlin
26/09 – USA - New York
28/09 – USA - Los Angeles

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête