Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

24/10/2017 / Victor De Smet

Tale of Us in Kompass: Trip naar de zevende hemel

Veel introductie heeft Tale of Us niet meer nodig. Al jaren is het Italiaanse duo één van de grote namen in de deep techno scene. In minder dan twee jaar groeide hun label, Afterlife, uit tot een van de meest toonaangevende techno labels. Ze brachten de populariteit van artiesten zoals Vaal, Mind Against, Patrice Bäumel en Hunter/Game tot ongekende hoogtes. Deze zomer waren ze ook resident op Ibiza in de club Privilege, waar ze wekelijks artiesten zoals Nina Kraviz, KiNK, Stephan Bodzin, Recondite, Maceo Plex, Dixon en Solomun uitnodigden op hun befaamde Afterlife-parties.

Dat deze twee heren naar Gent kwamen, konden we natuurlijk niet missen. En we waren duidelijk niet de enigen met dit idee. Het kostte ons toch weer gemakkelijk anderhalf uur vooraleer we langs de enorme wachtrij waren. Het organiseren van de membership cards blijft toch een werkpunt (sorry Kompass). Eens binnen verliep alles wel vlot: de wachtrijen aan de vestiaires, de toiletten en de bar vielen goed mee.

Maar het was het wachten waard. Tale of Us nam ons mee op een drie uur durende trip vol duisternis, schoonheid en vreugde. De schoonheid zat hem in de subtiliteiten en details van de set. De visuals in de pikdonkere Kabelbaan maakten het plaatje af. Stephan Bodzins unreleased track, Strand, passeerde de revue, net zoals Adam Ports remix van de klassieker From: Disco To: Disco. De avond bereikte zijn hoogtepunt met de afsluiter van de set en misschien wel hét nummer van deze zomer: Hans Zimmers Time in de Tale of Us edit. Deze avond was er één voor in de geschiedenisboeken van Kompass: wat een dj set, wat een afsluiter. Deze set pronkt helemaal bovenaan de lijst van het beste wat we reeds gezien hebben in Kompass.Foto's door NACHTSCHADUW

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête