Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
RIMBU

26/03/2017 / Sophie Daniels

RIMBU 1 Year: het enige verjaardagsfeestje waar je écht bij wil zijn

Al sinds hun eerste feestje steelt RIMBU in Vlaanderen en ver daarbuiten de show met hun vernuftig samengestelde line-ups. Ze hebben een neus voor aanstormend talent en groeiden in geen tijd uit tot één van de sterkhouders van een herboren scene. Dit jaar maken ze ook voor de eerste keer hun opwachting als stagehost op Voltage Festival, waar ze tot nu toe namen als Ansome & Ossian en Ayarcana binnen haalden.

We worden de laatste tijd haast overrompeld door de fantastische techno feestjes maar de koppeling met een experimenteel en vooruitstrevend muzikaal programma maakt RIMBU bijzonder. Hun éénjarig bestaan vieren ze - opzaterdag 6 mei- op gepaste wijze in Kompass, dé ideale setting voor een nachtje raven. Voor deze speciale editie halen ze de Italiaanse producer D. Carbone, Gaja, Myler en het veelgeprezen topduo AnD naar het Gentse nachtleven.

Myler tourde eventjes met de S.L.A.M.-crew rond en bracht tracks uit voor MORD, Pls.Uk, Mindcut en Green Fetish Records.

https://www.youtube.com/watch?v=jzFyknAioDw&list=PL1ntfXx-b2MyxKr-kRkpe0xxcqwB4fRLz

D. Carbone krijgt lof toegezwaaid uit de gehele technowereld en komt af voor een avondje beukende acidtechno. Samen met Gaja, die ook op de line-up staat die avond, maakte hij zijn eerste release voor zijn eigen label. Daarnaast staat hij mede aan het roer bij Repitch en is hij beste maatjes met Ascion. En ook met AnD heeft hij een verleden onder de naam AD//DC.

AnD staan vooral bekend om hun energieke livesets. Hun eerste album kwam in 2014 uit op Speedy J's Electric Deluxe, sindsdien brachten ze werk voor 47, Perc Trax en Black Sun Records uit. Samen met D. Carbone, Shapednoise en Ascion maken ze ook deel uit van D.A.S.D.A., een project waar ze met vijf achter de draaitafels zware techno draaien.

https://www.youtube.com/watch?v=l28V9GLeDjo