Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Mike Parker

09/12/2016 / Sophie Daniels

#REVIEW: Mike Parker - Disintegrating Sand EP

Deze week kwam de debuut EP van Mike Parker uit op Tresor. Parker is al meer dan 20 jaar een invloedrijk persoon binnen de elektronische muziekscene met releases op zowat alle grote labels.

Met deze Disintegrating Sand EP gaat Parker op zijn alombekende stijl verder, die van de energieke en hypnotiserende techno. De titeltrack, Disintegrating Sand, heeft een rauwe laag over zich heen gekregen en ontspoort in een schouwspel van gelijkgetrimde bassen.

Angels In Cages is al iets meer ingetoomd dan zijn voorganger. Het lijkt een beetje op een echo van steeds dezelfde terugkerende beat. Gyroscopic Precession voelt veel opener aan. Geen drommende bassen maar een nummertje waar je je hoofd bij moet houden.

Meteor Crater gaat verder op het élan van Gyroscopic Precession -dat van de holle bassen- en herhaalt steeds dat hypnotische geluidje. Deze EP is een topplaat in zijn nu al rijkgevulde discografie. Vooral Disintegrating Sand is er eentje die de komende dagen non-stop mag opstaan.

Verkrijgbaar sinds 2 december.

Tracklist

A1: Disintegrating Sand
A2: Angels In Cages
B1: Gyroscopic Precession
B2: Meteor Crater

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête