Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Mike Parker

30/08/2017 / Sophie Daniels

Nieuw Duits label strikt Matrixxman en Mike Parker voor eerste release

Het nieuwe label, genaamd Atmophile Electronics, geeft zijn eerste release vrij op 15 september. Eigenlijk moeten we het meer een compilatie noemen, want de Fundamentum EP telt 8 nummers. Niet alleen Mike Parker en Matrixxman leverden hun bijdrage, ook Polar Inertia en de Japanse producer Takaaki Itoh maakten een track voor de compilatie.

Het eerste nummer Drone Intro is een track gecompileerd door labeleigenaars Ankurbln & Naty Seres. Sofus Forsberg, die een verleden heeft in IDM, verzorgt de tweede track. Het eerste nummer van de B-zijde van de EP is weggelegd voor de Franse producer Polar Inertia, die laat zien waar de Fransen de laatste jaren voor staan: uiterst gedetailleerde en zorgvuldig samengestelde techno. De tweede is een solo-track van Ankurbln, die met Acidophil de atmosferische kant induikt.

Dan over naar de C-zijde, waar Matrixxman zich weer van zijn beste kant laat zien. Deze keer wat meer groovy en harmonieus, maar dat zet zijn diversiteit nog eens extra in de verf. Takaaki Itoh volgt met Norde, een trippy nummer maar ook diep en hartverwarmend en treurig tegelijkertijd. De D-kant is weggelegd voor techno legende Mike Parker, gestript tot op het bot, niks fancy's, maar rauwe drums en dikke basslijnen.

De closing track staat op naam van de Berlijnse producer Alderson Disk, die onder een ander alias al naam maakte in de techno scene. Hieronder kan je de tracks beluisteren.


Tracklist


A1 Ankurbln & Naty Seres - Drone Intro
A2 Sofus Forsberg - Mental Transmutation
B1 Polar Inertia - Inland Return
B2 Ankurbln - Acidophil
C1 Matrixxman - Reborn
C2 Takaaki Itoh - Norde
D1 Mike Parker - Saurian Skin
D2 Alderson Disk - Chom Dobu

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête