Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

13/12/2016 / Victor De Smet

#REVIEW: Nina Kraviz - Fabric 91

Het was een turbulent jaar voor Fabric London. Na twee druggerelateerde overlijdens deze zomer besliste de Islington Council in september om de licentie van Fabric in te trekken. Die beslissing stootte op wereldwijde verontwaardiging, binnen en buiten de muziekwereld. Nadat de campagne #savefabric #saveourculture viral ging op sociale media en wereldwijd enorm gesteund werd, kon het Londense symbool van de clubscene een akkoord sluiten met de Islington Council: het eerste weekend van 2017 heropent Fabric. Als bedankje sluit Fabric het jaar af met een wel heel mooi eindejaarsgeschenk: Fabric 91 mixed by Nina Kraviz.

Nina selecteerde nauwgezet 41 nummers, een combinatie van experimental techno en acid met een industriële doch trippy sound. De volledige compilatie weerspiegelt de typische vibe die enkel terug te vinden is op de sets van miss Kraviz. De platenkeuze is zeker niet vanzelfsprekend, maar ook dat zijn we niet anders gewoon van Nina. De ongelooflijk strakke compilatie wisselt af tussen tracks uit de jaren ’90 en unreleased tracks van onder andere Bjarki, een van de beloftes van 2016 en lid van Ninas label трип. De eer is aan Aphex Twin om met zijn ‘Fork Rave’ deze knaller van een compilatie af te sluiten.

Onze favoriete nummers op deze compilatie? A Broken Clock Is Right Twice A Day van PTU, een naam op het трип-label die we zeker in de gaten moeten houden en Acid Planet 04 van Beverly Hills 808303, beter bekend als Den Haagse DJ/Producer InterFerrence. DJ ESP aka Woody McBride is ook tot driemaal terug te vinden op de compilatie, als belangrijke naam in de acid scene sinds de jaren '90 past hij dan ook perfect in het rijtje op deze compilatie.

[embed]https://youtu.be/HWsp4xlCxP0[/embed]

Toch is het ergens fout om over de nummers apart te spreken, want Fabric 91 is een perfect samenhangende complexe trip met een platenkeuze waar iedere DJ nog van kan leren. Fabric 91 is, om het met de woorden van Nina te zeggen:"an invisible bridge between the past and a future that is actually now”.

Fabric 91 is nu verkrijgbaar op de site van Fabric en Amazon en via iTunes .