Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Remco Beekwilder

25/05/2018 / Sophie Daniels

Remco Beekwilder beukt met techno op eigen label EMERALD

Remco Beekwilder, of Ramco Beukwilder zoals hij in sommige middens genoemd wordt, scherpt zijn vaardigheden al een half decennium en liet vorig jaar met zijn debuut op Dax J's Monnom Black label horen wat voor kaliber hij in huis heeft.

Na heel wat touren en releasen in 2017 leek het nu de logische stap om zelf een label op te starten. "Ik heb EMERALD opgestart omdat ik voor mijn gevoel pas helemaal vrijuit muziek kan maken als het geen kaders heeft en het dus in eigen beheer kan uitbrengen. Dat wil niet zeggen dat ik ineens verschillende soorten stijlen zal gaan releasen. Hoofdzakelijk techno die ik produceer en draai zal gepusht worden." De eerste release op het label schuilt onder de naam Nightlife EP en komt uit op 1 juni.

In de eerste track 'Nightlife' zit een repetitieve baslijn die als basis voor het hele nummer fungeert. Deze track beklemt, in de goede zin van het woord, van begin tot eind. Waar zijn voorganger toch wel een behoorlijk harde dansvloerplaat is, is de tweede track 'Interelectric' heel acid en spacey, zonder ook maar een moment te verworden tot een gemakzuchtig achtergrondbehangetje.

'Mayday' trekt werkelijk als een bezetene aan je heupen en staat bol van hydraulische baslijnen waar dj’s als Dax J en Amelie Lens patent op hebben. Met 'Packard Plant' blijft hij loyaal aan de ravecultuur; de bas is loeizwaar, de melodie hinkt achter het klappen van de kicks aan.Tracklist
A1. Remco Beekwilder - Nightlife
A2. Remco Beekwilder - Interelectric
B1. Remco Beekwilder - Mayday
B2. Remco Beekwilder - Packard Plant

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête