Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van Worldwide Various Artists [UNTVA005]

19/11/2021 / DIETER HOLVOET

Unity V/A 005

Een collectie catchy hard technonummers van over heel de wereld

Cover art van Worldwide Various Artists [UNTVA005]

Worldwide Various Artists

 • Artiesten Szg
  MIRANDA & SANCER
  Hayek
  aesztetik
  Pouch Envy
 • Release 26/10/2021
 • Label Unity Records
 • Catalogus UNTVA005

'Worldwide Various Artists' is de naam van de laatste compilatie van het Parijse collectief Unity. Ze organiseren evenementen in de Franse hoofdstad en brengen regelmatig compilaties uit met tracks van over heel de wereld, vooral gericht op de hardere technogenres (hard / industrial / acid).

Deze vijfde editie van de compilatie bestaat uitsluitend uit niet-Franse artiesten, met als doel de internationale technoscene te promoten bij het Franse publiek. Het gaat over stuk voor stuk onbekende, maar veelbelovende artiesten.

Mijn favoriete nummers van 'Your Voice Echoes In My Mind' van Szg en 'No Men' van Pouch Envy. De eerste wordt gekenmerkt door een dreunende beat en een hypnotiserende melodie, terwijl de tweede een catchy hard technoversie is van 'Round Round', het bekende popnummer van Sugababes. Het gebruik van popnummers in hard techno is tegenwoordig een omstreden trend, maar voor mij persoonlijk is het een echte guilty pleasure. Beluister het album op SoundCloud of Bandcamp en oordeel vooral zelf!

Tracklist

 1. aesztetik - Acid Hunter
 2. Hayek - Ich Habe Die Gabber
 3. Miranda & sancer - All The Things
 4. Source Code & Stefen Gruber - Demons Inside
 5. Pouch Envy - No Men
 6. Szg - Your Voice Echoes In My Mind