Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van Worldwide Various Artists [UNTVA005]

19/11/2021 / Dieter Holvoet

Unity V/A 005

Een collectie catchy hard technonummers van over heel de wereld

'Worldwide Various Artists' is de naam van de laatste compilatie van het Parijse collectief Unity. Ze organiseren evenementen in de Franse hoofdstad en brengen regelmatig compilaties uit met tracks van over heel de wereld, vooral gericht op de hardere technogenres (hard / industrial / acid).

Deze vijfde editie van de compilatie bestaat uitsluitend uit niet-Franse artiesten, met als doel de internationale technoscene te promoten bij het Franse publiek. Het gaat over stuk voor stuk onbekende, maar veelbelovende artiesten.

Mijn favoriete nummers van 'Your Voice Echoes In My Mind' van Szg en 'No Men' van Pouch Envy. De eerste wordt gekenmerkt door een dreunende beat en een hypnotiserende melodie, terwijl de tweede een catchy hard technoversie is van 'Round Round', het bekende popnummer van Sugababes. Het gebruik van popnummers in hard techno is tegenwoordig een omstreden trend, maar voor mij persoonlijk is het een echte guilty pleasure. Beluister het album op SoundCloud of Bandcamp en oordeel vooral zelf!

Tracklist

  1. aesztetik - Acid Hunter
  2. Hayek - Ich Habe Die Gabber
  3. Miranda & sancer - All The Things
  4. Source Code & Stefen Gruber - Demons Inside
  5. Pouch Envy - No Men
  6. Szg - Your Voice Echoes In My Mind

     

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête