Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Stavroz

23/05/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

#trackvandeweek: Stavroz – In Mindibu

Jazzy electronica van Belgische bodem

In eigen land zo goed als onbekend, maar in het buitenland spelen ze de daken eraf. Stavroz, de vierkoppige Belgische groep, maakt elektronische muziek met een akoestische en organische benadering. Met shows op onder andere Coachella, Strawberry Fields, maar ook het Belgische Pukkelpop sloegen ze erin om wereldwijd een stevige fanbase achter zich te scharen. Hun EP ‘The Ginning’ kreeg goud in Frankrijk en daarnaast beheren ze ook nog eens hun eigen label Moodfamily, waar dan ook hun debuutalbum op verscheen.

Stavroz
© Clara Hanssens

Onze favoriete track is In Mindibu’, een meeslepende freeform jazzy electronicaplaat die een ongelofelijke sfeer weet neer te zetten. Groovy, maar toch rustig. Jeukende voeten, maar ook zware benen. De door deep house geïnspireerde track laat ons dansen om dan weer rustig bij in de zetel te zitten. Deze bewaar je best voor een mooie zomerse zonsondergang.

Stavroz
© Clara Hanssens
Kopfoto: © Clara Hanssens

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête