Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Neon

20/12/2016 / Sophie Daniels

Neon: nachtje door in de AB met epische beats (16/12)

Na een stevige wandeling op het Brusselse Winterpret zijn we al enorm in de mood geraakt. We trekken naar de Anspachlaan, de deuren van de Ancienne Belgique doemen al voor ons op. Binnenkomen doen we via een zeer originele 3D-ingang die de organisatie van Neon voor het publiek in elkaar heeft gestoken.

Overal zien we paarsblauwe tinten die de huisstijl van het minifestival extra in de verf zetten. Terwijl we de zaal betreden horen we de schwung waarmee het Britse duo Dusky hun set decoreert. We moeten er wel bij vertellen dat de set van Dusky toch niet helemaal dat is wat we ervan verwacht hadden. De decoratie en de opstelling van het podium geven ons wel een epische indruk en hopelijk biedt de rest van de avond nog heel wat lekkers.

De Ancienne Belgique weet van aanpakken en dat weten de mannen van het Gentse label Moodfamily ook. We laten Dusky even achter ons en hebben een afspraak met Stavroz. Stavroz voorziet ons van een kwaliteitsvolle set die door we door onze lichamen voelen gonzen. De boys laten ons meteen mijmeren naar de zalige Moodfamily open-air van begin september.

We hebben even tijd om een drankje mee te graaien aan de toog en de volgende internationale klepper staat ons al op te wachten in de AB-concertzaal: Etienne de Crécy. Niemand die ons zal tegenspreken als we je vertellen dat Etienne dé set van de avond uit zijn hoed tovert. De lichtshow komt echt tot zijn volste recht wanneer Etienne ons voorziet van bommetjes van formaat; felgroene lasers en een loepzuivere sound. Een mens kan genieten van zeer simpele dingen in het leven.

Onze Franse dance-nostalgie komt pas helemaal tot zijn recht wanneer de mannen van Cassius het indrukwekkende podium betreden... althans dat dachten we op voorhand toch. De trage start speelt zeker parten op vlak van de sfeer bij Cassius en de nostalgie blijft een beetje achterwege. De mannen van Cassius laten ons wel zien dat ze niet stil hebben gezeten al die jaren. Ze schieten vooral in het rond met actuelere tracks, maar ons hoor je niet klagen.

We beklimmen snel de trappen naar boven om een glimp op te vangen van het verdere Moodfamily-festijn met Johannes Brecht. De Diynamic-DJ heeft de AB Club duidelijk naar zijn hand gezet. Misschien toch beter voor hem gekozen in plaats van Cassius.

We beëindigen ons leuk Brussels nachtje bij de 'commerciëlere' Claptone. Zijn set brengt ons aan het dansen maar mist toch enige diepgang. We moeten niet flauw doen, want we dansen er toch onze benen van af bij de Duitse house-dj. 
Niet zeker of onze stemmen zo schor zijn door mee te brullen met No Eyes of door het rijkelijk vloeiende gerstenat.

Wij hopen in elk geval dat Neon een vaste waarde zal worden in het nachtleven! 

Foto  van Ancienne Belgique, gemaakt door Daniil Lavrovski
© Daniil Lavrovski
Foto  van Ancienne Belgique, gemaakt door Daniil Lavrovski
© Daniil Lavrovski
Foto  van Ancienne Belgique, gemaakt door Daniil Lavrovski
© Daniil Lavrovski
Foto  van Ancienne Belgique, gemaakt door Daniil Lavrovski
© Daniil Lavrovski
Foto  van Ancienne Belgique, gemaakt door Daniil Lavrovski
© Daniil Lavrovski
Kopfoto: © Daniil Lavrovski

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête