Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Awe Kid

03/04/2023 / Dieter Holvoet

#trackvandeweek: Awe Kid - Laika

Scherpe breakbeats, zwevende analoge synths en peinzende vocale samples

Het weelderige 'Body Logic'-album van Awe Kid verscheen in april vorig jaar en werd opgevolgd door een remix van Max Cooper - die we toen trouwens ook #trackvandeweek maakte. Het album was 'een conceptuele verkenning van de kruising tussen transhumanisme, evolutie en digitale onsterfelijkheid', gepresenteerd in een melodisch rijke plaat vol dromerige stemmingen en grooves. Awe Kid, a.k.a. Rick Parsons, a.k.a. mede-oprichter van Sine Language Records, is nu terug in de studio en werkt aan meer magie met behulp van een reeks samples, modulaire hardware, gevonden geluiden en digitale tools.

Met 'Laika' neemt Awe Kid luisteraars mee op een emotionele reis, aangedreven door scherpe en kinetische breakbeats, zwevende analoge synths en peinzende vocale samples. Het is een track die je bij elke luistersessie opnieuw bezig houdt met haar astrale details. Luister zeker ook eens naar het andere deel van de plaat, 'Félicette': een delicaat, maar krachtig ambient nummer gedefinieerd door een neerslachtige pianosolo.

Tracklist

  1. Laika
  2. Félicette 
Kopfoto: © Awe Kid

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête