Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
SHDW & Obscure Shape

06/05/2021 / Arthur Van Looken , Sophie Daniels

SHDW & Obscure Shape - Versionen 008

From Another Mind viert zijn vijfde verjaardag met 'Versionen 008', een remix package met artiesten als Hadone, MRD en Introversion. 

Zet je schrap en buckle up want de remixes van SHDW & Obscure Shape zijn geland.

Het Duitse duo kwam sinds 2016 in de spotlights met tracks zoals 'Himmel Und Erde' en 'Die Weiße Rose', die altijd goed ontvangen werden door een breder publiek. Maar de hedendaagse techno evolueert nu eenmaal aan een razendsnel tempo; de kicks worden harder en de BPM’s schieten de lucht in. Iets dat SHDW & Obscure Shape ook hebben begrepen. De laatste twee jaar hebben ze hun vertrouwde en toegankelijke stijl ingeruild voor high-energy, industrieel getinte techno.

Zware kicks met hypnotiserende drums, scherpe synthesizers en perfect afmixen, dat is de nieuwe succesformule van de Duitse tandem. Deze nieuwe formule krijgt nu al wereldwijde erkenning door een uiteenlopend publiek van zowel luisteraars als artiesten. Om het vijfjarig bestaan van hun label From Another Mind te vieren hebben ze voor ons negen krachtige remixes klaar staan. Hieronder vind je onze top drie.

1 Der Weg Des Kriegers (MRD Version)

Het is acht uur ‘s ochtends, je dansbenen gaan het bijna begeven en je staat op het punt om met een taxi naar huis te vertrekken. De Noorse MRD denkt daar wel anders over. Hij neemt je hoofd mee in een trance van dub techno terwijl je lichaam wordt begeleid door een diepe kick die je kan voelen van je kleine teen tot in je dopaminereceptoren. Je bent plots helemaal herboren. Klaar om nog  enkele uren door te strijden. Het perfecte huwelijk zou niet bestaan, maar dit komt er wel ongelofelijk dichtbij.

2 Die Prophezeiung (Hadone Version)

Uiteraard is onze top drie niet compleet zonder Hadone. Hij remixte een track uit 2017 en vertaalde deze voortreffelijk naar 2021. Verwant aan de stijl van zijn kompaan Julian Muller brengt hij ons een track waarbij  je op het puntje van je stoel gaat zitten. Een stevige kick gevolgd door een subtiele clap en meesterlijke hats. Zwevend over deze drums horen we een melancholisch pad dat plots nietsvermoedend een acidline meebrengt. Een high-energy track om van te smullen.

3 Die Augen Des Teufels (Stigmata Version 1/2)

Tenslotte een geschenk voor de DJ’s onder ons. Stigmata neemt ons mee op de technotrein van de jaren 90. Gelijkaardig aan de stijl van Devilfish brengt hij ons twee tracks die we het best beschrijven als recht vooruit “no-bullshit” techno.  Door gebruik te maken van repetitieve drums en percussie houdt hij de trein rijdende. Hij gebruikt korte maar krachtige breaks zonder de energie weg te nemen van de dansvloer. Soms moet het eens vooruitgaan in het leven. Dat heeft Stigmata zeker begrepen.

Tracklist

  1. Die Prophezeiung (Hadone Version)
  2. Der Weg Des Kriegers (MRD Version)
  3. Die Augen Des Teufels (Stigmata Version 1)
  4. Blick Des Bösen (Exium Version)
  5. Kein Entkommen (Héctor Oaks A K A DJKAOS11 Version)
  6. Bisswunden (Introversion Version)
  7. Verlorene Seelen (Ø [Phase] Version)
  8. Feuersturm (DJ Boss Version)
  9. Die Augen Des Teufels (Stigmata Version 2)