Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Jacidorex

15/12/2021 / Sophie Daniels

SETH - Compilation 01

9 te ontdekken artiesten op Franse hardtechno compilatie

SETH is een concept uit Parijs dat warehouse raves en open-air feestjes organiseert sedert 2018. Je kan hen zowat het kleine broertje van POSSESSION noemen. En omdat het coronavirus ook in Frankrijk zegeviert en alle evenement uitgesteld worden, verrassen ze hun volgers met een compilatie/album. Het is reeds hun tweede Various Artists, de eerste kwam vorig jaar rond deze tijd uit en behelsde tracks van AnD, Myler, D. Carbone en SÆDEM

Deze keer nodigen ze opnieuw heel wat straffe producers uit. Zo voorziet de Franse BXTR het emotionele 'Unlimited Data'. Hij zit bij het Parijse RAW Agency, die ook artiesten als I Hate Models, Tim Tama, Under Black Helmet en Falhaber in hun portefeuille hebben. 

Ook Jacidorex, Belgische producer en grondlegger van de Neoacid community, staat met zijn 'Hydrogen' op het album. Samen met X&trick beheert hij 'The Neorave Alliance' waar ze een hybride mix bieden van alle muziekgenres die de neo-rave scene tot stand hebben gebracht. Denk hard tech, acid en gabber. Op deze track is dat niet anders.

Derde in de rij is 'Data Groove', het nummer van Exilles. Het Italiaanse duo zorgt voor een botsauto nummer van jewelste. Vanaf het moment dat de climax ontpopt, waan ik me op een rauwe techno rave (dit is het beeld dat ik voor me had). Exilles is niet zo bekend bij ons en toch staat het duo al meer dan 10 jaar op de planken, vooral in eigen land maar de laatste jaren zoeken ze het wat verder in Europa.

Voorts zien we op het album het Nederlandse duo Deep Dimension terug, zij scoorden in 2018 een hit met 'So 1992'. Ook opkomend talent CLTX, Absurd, AERT, de Amerikaan Selective Response en Mørbeck staan gefeatured op het album.

Het VA-album is uit sinds 13 december en te koop via bandcamp.

 

 

 

Tracklist

  1. Jacidorex - Hydrogen
  2. Mørbeck - Poison Injection
  3. Exilles - Data Groove
  4. BXTR - Unlimited Data
  5. Selective Response - Insatiable Lust For Power
  6. AERT - The Locks Abroad
  7. Absurd - Iron Provider
  8. CLTX - Timebomb
  9. Deep Dimension - Inside Out