Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Frame uit de muziekvideo van Rotmilan van Dominik Eulberg

26/11/2021 / Dieter Holvoet

Rotmilan, de nieuwste schepping van Dominik Eulberg

Deze mooie vogel is de eerste van zijn aangekondigde album, Avichrom

De rode wouw (Milvus milvus) is een roofvogel uit de familie van de havikachtigen (Accipitridae). De naam "milaan" (Duits: Rotmilan) wordt voor deze vogel niet meer gebruikt, hoewel hij in een straatnaam in Leiden nog voorkomt. De wetenschappelijke naam van de soort werd als Falco milvus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rode_wouw

Deze mooie vogel is alsook het laatste nieuwe nummer van Duits electronicagenie en bioloog Dominik Eulberg. Het is een rustige, melancholische track die me direct doet denken aan tracks als 'Goldene Acht' en 'Eintagsfliege' van op Mannigfaltig, niet geheel toevallig mijn favoriet van zijn albums. Het is ook de eerste single van zijn zesde studioalbum, dat in het voorjaar van 2022 wordt uitgebracht op !K7 Records.

Muziekvideo

Het nummer wordt vergezeld van een prachtige, handgetekende stop-motion muziekvideo. Bekijk hem hieronder:

Album

De titel van het nieuwe album is Avichrom. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het over vogels en hun uitbundige verscheidenheid aan kleuren. Elk nummer van het album komt overeen met de naam van een inheemse vogelsoort, en elk van die namen bevat een andere kleur:

 1. Schwarzhalstaucher (Geoorde fuut)
 2. Blaumeise (Pimpelmees)
 3. Purpurreiher (Purperreiger)
 4. Weißstorch (Ooievaar)
 5. Grünfink (Groenling)
 6. Braunkehlchen (Paapje)
 7. Gelbspötter (Spotvogel)
 8. Goudregenpfeifer (Goudplevier)
 9. Rotmilan (Rode wouw)
 10. Grauspecht (Grijskopspecht)
 11. Silbermöwe (Zilvermeeuw)

Het fysieke album wordt uitgebracht op 3 april, de digitale versie iets eerder op 22 februari 2022. Je kan nu al pre-orderen via deze link. Alle pre-orders op de Dominik Eulberg-site of de !K7 Records Store doen trouwens mee aan een prijstrekking om een plaats te winnen voor een rondleiding door het Berlijnse Naturkunde Museum onder leiding van Dominik Eulberg himself, in maart 2022.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête