Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Monks.

24/07/2023 / Dieter Holvoet

Monks. remixt Gone van Belgische indiesensatie The Haunted Youth

Dromerige popplaat wordt gebroken electronicanummer

Monks., de Hasseltse electronica-artiest over wiens debuutalbum we enkele maanden geleden reeds schreven, is terug met een nieuwe single. Het nummer is een remix van 'Gone' van The Haunted Youth, de indie rockband die in 2021 De Nieuwe Lichting won en sindsdien aan een ware opmars bezig is. Zo kregen ze deze zomer na optredens op o.a. Pinkpop, Montreux Jazz en Eurockéennes zelfs een plaats op het hoofdpodium van Rock Werchter. Monks.' versie is eentje in zijn kenmerkende breakbeatstijl, die doet denken aan artiesten als Aphex Twin, Burial en Floating Points.

Ik heb de track in elkaar gestoken aan de hand van de stems van Gone en er mijn eigen ding mee gedaan. Joachim kreeg het nummer pas te horen van zodra het volledig af was, dus ik heb eigenlijk volledig carte blanche gekregen. Gelukkig waren hij en zijn team erg onder de indruk. Ik vind dat ik op een smaakvolle manier mijn stempel op de track heb kunnen zetten, zonder het originele werk te ondermijnen. Uiteindelijk is dit een passende track geworden om de zomer in te vliegen en ik hoop dat het de aandacht krijgt die het verdient!

Daan Claes, Monks.

Je kan Monks. dit weekend aan het werk zien op het gratis festival Zwart Goud in Maasmechelen - samen met een hoop andere beloftevolle artiesten, trouwens.

Tracklist

  1. Gone (Monks. Remix)
  2. Gone
Kopfoto: © Monks.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête