Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Tim Engelhardt

25/09/2020 / Dieter Holvoet

Idiosynkrasia, een reis door de wereld van Tim Engelhardt

Maak kennis met het nieuwste album van dit Keulse electronica-talent.

Je kent hem misschien door tracks als Sawtooth Orchestra of Chymera: Tim Engelhardt is met zijn 22 jaar oud een van de meest veelbelovende talenten in de Europese melodische electronica-scene. Hij groeide op in Keulen en had reeds van jonge leeftijd een aanleg voor muziek: op zijn 8 jaar begon hij al met de pianostukken zelf te herschrijven, kort nadien ontdekte hij elektronische muziek en zijn eerste plaat bracht hij uit op zijn 14de.

Na een hoop singles en EP's te releasen op verschillende labels - waaronder Steve Bug's Poker Flat Recordings en HOSH's Fryhide - verscheen in maart zijn eerste samenwerking met het label Stil Vor Talent. Vandaag worden we in de watten gelegd met Idiosynkrasia: een album van 1 uur en 19 minuten met 14 tracks, waarvan er 4 reeds eerder dit jaar gedropt werden.

Van cinematisch en orchestraal tot uiterst dansbaar en donker, maar bovenal met veel aandacht voor detail: het is moeilijk om een genre te plakken op Tim's muziek, ontdek hem dus vooral zelf. Vanaf vandaag beschikbaar op verschillende streamingplatformen.

Tracklist

 1. Tim Engelhardt - Attached
 2. Tim Engelhardt - Third Place
 3. Tim Engelhardt - Idiosynkrasia
 4. Tim Engelhardt - Malmoe
 5. Tim Engelhardt - Out Of Here
 6. Tim Engelhardt - Mask Of Fear
 7. Tim Engelhardt - Yours
 8. Tim Engelhardt - Shine
 9. Tim Engelhardt - Kala
 10. Tim Engelhardt - Detached
 11. Tim Engelhardt - Awakening
 12. Hannah Noelle, Tim Engelhardt - Touch The Sky
 13. Tim Engelhardt - To Care
 14. Tim Engelhardt - Stick To This

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête