Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
HEX008 VA "Angels From Hell"

09/07/2021 / Sophie Daniels

HEX-008 - Angels From Hell (Various Artists)

Speelse compilatie met een bruut kantje

HEX Recordings viert zijn tweede levensjaar met de 'Angels From Hell'-compilatie, hun meest straffe release tot nog toe naar eigen zeggen én met een unieke Triple Red vinyl. 

Het Spaanse label werd opgericht in 2019 door PØLI (in het echte leven bekend als Paolo Ferrera) en Lorenzo Raganzini. Beide heren zijn van Italiaanse afkomst maar wonen al jaren in Barcelona, tevens ook de thuisbasis van HEX Recordings.

Naast het label profileert HEX zich ook als een techno movement dat staat voor het samenbrengen van verschillende vormen van alternatieve uitingen. Dit doen ze binnen het brede spectrum van de muziek-, kunst-, kleding-, fotografie- en filmwereld met als rode draad de liefde voor techno. Het is niet enkel een label, maar vooral ook een movement die onder meer via muziek een boodschap wilt overbrengen. Een boodschap met als fundament zonder vooroordelen naar je mede raver kijken en de connectie leggen over verschillende kunstvormen met als rode draad techno.

Aan de hand van deze principes willen ze binnen de rave scene een safe space creëren voor mensen van alle achtergronden.

Angels From Hell

Met 15 artiesten uit 7 verschillende landen is de compilatie ter ere van hun tweede verjaardag beïnvloed door een brede waaier van stijlen uit verschillende technoculturen, waaronder electro, old school techno, acid techno, hard techno en acid. 

Op de compilatie vinden we artiesten terug als Rebekah, Cleric en Remco Beekwilder. Alledrie staan ze dicht bij het label maar brachten ze er nog nooit een release voor uit. Nieuwe talenten vinden we in Benjamin Damage, AEIT, Imperial Black Unit, End Train, Rommek, Maere en de Belgische producer 6SISS. Under Black Helmet, VII Circle en de twee HEX-founders zijn vaste waardes bij het label en verzilveren ook een plaats op de 'Angels From Hell'-compilatie.

Onze top 3 tracks

Wij kozen onze drie favoriete tracks van de 13 nummers tellende compilatie.

Rebekah - You Be The Leader

Je kent haar van haar zegevierende releases op Soma Records, Clergy en CLR en als leading lady in de technoscene. Rebekah maakt haar debuut voor het label met het industriële 'You Be The Leader'. De dwingende vierkwartspuls kickt net iets harder door dan we gewoon zijn van haar. Heel donker, bruut, maar zo elegant.

Naast haar succesvolle muzikale carrière komt ze op voor de vrouwen in de scene. Nog steeds hebben vrouwen moeilijke, vreemde en soms pijnlijke ervaringen in en rond het feestgebeuren. Ze heeft dit taboe besproken gemaakt en sinds kort is daar een industry code of conduct uit voortgekomen. Meer hierover vind je bij haar #FORTHEMUSIC campagne. Een concept dat volledig in het vaarwater van HEX ligt: een safe space creëren voor iedereen.

Benjamin Damage - Matriarchy

Modeselektor is al jaren fan en brachten twee albums van hem uit op hun inmiddels ter ziele gegane 50Weapons label. De Engelse producer Benjamin Damage brengt voor de compilatie de breakbeat track 'Matriarchy' naar voren. De track voelt als één grote break, eentje die je in het midden van je set kan draaien en de dansvloer naar een ander niveau brengt. 

Paolo Ferrara & Lorenzo Raganzini - Sanitary Dictature

De twee head honcho's van Hex Recordings hebben misschien wel de fraaiste track van de compilatie. 'Sanitary Dictature' heeft alles: de gaafste visuals, stompende kicks en de juiste versnellingen afgewisseld met de nodige rustmomenten. 

Verder zitten er nog tracks in dit album van Under Black Helmet, Cleric, AEIT, AnD, Rommek, MAERE & 6SISS, VII CircleImperial Black Unit en Remco Beekwilder

Angels From Hell vinyl

De compilatie komt uit op 13 augustus. Je kan 'Angels From Hell' preorderen en daarmee steun je ook meteen de organisatie. Met het geld willen ze het eerste post-covid event in Barcelona organiseren, de triple-red-vinyls pressen en hun twee videoclips financieren. Ze hebben €5.000 nodig voor het pressen van de vinyls, de videoclips en nieuwe merch. €10.000 is er nodig om een stuk van de eerste kosten te betalen voor de organisatie van het event.

Tracklist

 1. Rebekah - You Be The Leader
 2. Paolo Ferrara & Lorenzo Raganzini - Sanitary Dictature
 3. AEIT - 12 Gauge
 4. VII Circle - Demons
 5. Rommek - Mezcal Worm
 6. Cleric - The Puppet Master
 7. Remco Beekwilder - Air Of The 90s
 8. Benjamin Damage - Matriachy
 9. AnD - Fearless
 10. Under Black Helmet - The Purist
 11. MAERE & 6SISS - Organisms
 12. Imperial Black Unit - Broken Tools
 13. End Train - Ctrl-Alt-Delete The System

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête