Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Low Orbit

16/12/2023 / Evelyne Vanherf

Het gloednieuwe Belgische platenlabel, Low Orbit, bundelt de krachten met het Gentse duo Agassi 93 voor een nieuwe EP

De release bestaat uit drie nummers van Agassi 93 en bieden een voorproefje van alle verschillende richtingen waarin hun gedachten naar afdwalen.

Een nieuwe week brengt altijd nieuwe releases de wereld in. Deze keer blijven we nog even in de maand november hangen waar we onze aandacht richten naar de nieuwe EP van Low Orbit. Want op goeie muziek staat geen datum en daarvoor maken wij maar al te graag tijd. 

Het gloednieuwe Belgische platenlabel, Low Orbit, is daar al met hun tweede release! Gedreven door de echo's van de gouden tijdperken van rave, house, jungle, techno en garage houdt het Belgische platenlabel de blik van zijn dansmuziekmerk stevig op de toekomst gericht. Geboren in de hoofden van doorgewinterde clublandveteranen Dune en Jonas Lion, die een collectief van gelijkgestemde artiesten verzamelden rond hun gedeelde liefde voor de klanken, esthetiek en ravecultuur. Met een nauwgezette aandacht voor detail, zowel in geluid als visuele identiteit wil het label verschillende gebieden binnen het elektronische dansmuziekuniversum verkennen. Voor hun nieuwste release werkten ze samen met het Gentse duo Agassi 93.

Ronald Geraltovskiy
©

Ronald Geraltovskiy

De release bestaat uit drie nummers van Agassi 93 en bieden een voorproefje van alle verschillende richtingen waarin hun gedachten naar afdwalen. De EP trapt af met Ornament and Crime, een nummer dat naadloos overgaat van trage gemoduleerde drums naar een razernij van vervormde onrust. DAWN ver. β omhult je dan weer in een tapijt van evoluerende texturen en organische jungle-chaos, terwijl Mirror Of Emptiness gevoelens van melancholie oproept alsof je verdwaald bent in de bewolkte overblijfselen van een verlaten stad. De rave is voorbij, maar de mist blijft. 

Als extra traktatie heeft Agassi 93 de track Hyph Mngo van Joy Orbison overgenomen en in een nieuw jasje gestoken. Het soort deuntje dat op een bepaalde plek terechtkomt, wat geen enkel ander nummer kan. Een sound die toen post-dubstep werd genoemd en die het gouden tijdperk vertegenwoordigt waarin dubstep de overstap maakte naar verschillende gebieden. Ruim 14 jaar na de release staat het nog steeds als een tijdloze klassieker. Agassi 93 pakte dit juweeltje op en gaf er een eigen, met 155 bpm beladen draai aan om een ​​versie te creëren die harder beukt en meer bochten neemt en toch het origineel eert als één van de beste dance tracks van onze generatie. 

Tracklist

  1. Ornament & Crime
  2. DAWN ver. β
  3. Mirror Of Emptiness
Kopfoto: ©

Low Orbit

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête