Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Session 4000

29/12/2023 / Evelyne Vanherf

Het Amsterdamse Locked-In label is daar met zijn vierde release, deze keer in samenwerking met Session 4000

Het resultaat is een geweldige 4-tracker en nodigt uit om diep in het kenmerkende geluid van Session 4000 te duiken!

Session 4000, Dardenne of voor de vrienden gewoon Damien heeft een nieuwe release bij het Amsterdamse Locked-in label. Het resultaat zien we hier: een geweldige 4-tracker, helemaal geschikt voor de dansvloer. Net zoals wij het graag hebben.

Session 4000 komt oorspronkelijk uit Luik, maar woont al enkele jaren in Gent en is een gevestigde waarde in de scene. Hij is resident bij Funke, ex resident bij C12 and regular bij Fuse. Een DJ met een tourschema dat leest als een reisbrochure (Stockholm, Marseille, Tbilisi, …), een producer van vele groovy tracks die resoneren met artiesten als Anthea, Sugar Free en Sunju Hargun, maar vooral een uiterst vrolijke verschijning: van Brussel tot Gent, met heel veel liefde. Hij speelt muziek zonder grenzen, verrast je met zijn selectie oude platen van god weet waar, neemt graag risico's en daagt het publiek graag uit. Door zijn eindeloze enthousiasme en non-stop dansen heeft hij op natuurlijke wijze interactie met zijn publiek. 

Session 4000
©

Session 4000

Tech / acid platenlabel Locked-In werd gelanceerd in 2020 door het gelijknamige collectief en is gevestigd in Amsterdam, Nederland. Het is de vierde release al van het platenlabel en nodigt uit om diep in het kenmerkende geluid van Session 4000 te duiken met de EP Get Down.

Het dansvloermanifest op de A1 wordt ingeluid met Panaka, een onverbiddelijke groovetrack boordevol aanstekelijke energie. De baslijn bevestigt zijn dominantie, terwijl de synthpatronen een puur, speels meesterschap demonstreren. Terwijl we overgaan naar de A2, ontrafelt Second Skin zich als een verbijsterende openbaring, die een blijvende indruk achterlaat. Session 4000 weeft vakkundig complexe lagen die de aandacht vasthouden vanaf de allereerste drop tot de laatste fade-out.

We gaan over naar de B-kant, waar Get Down zich verstopt. De track van 9 minuten, lonkt met een hobbelend ritme en spuitende synths. Het is een vastberaden oproep tot actie, voorbestemd om een ​​gecertificeerd dansvloerwapen te worden, op maat gemaakt voor nachtelijke clubuitstapjes. De EP op de B2 wordt afgesloten met Mr. Freeze, een veel rustiger en korter nummer. Dit nummer laat een onuitwisbare indruk achter en vormt een gedenkwaardige afsluiting van dit elektronische verhaal.

Tracklist

  1. Panaka
  2. Mr. Freeze
  3. Get Down
  4. Second Skin
Kopfoto: ©

Session 4000

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête