Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

05/04/2021 / Sophie Daniels

Gesloten Cirkel heeft EP klaar voor Bad Manners label van Dettmann

De EP is uit sinds 26 maart

'BM07' is Gesloten Cirkel's eerste plaat op Bad Manners, na sporadische releases op Murder Capital, Moustache Techno en Berceuse Heroique. Hij heeft ook zelf muziek uitgebracht via Bandcamp onder het alias Ratsnake. Rode draad in de nummers is vooral breakbeat en ambient. 

Gesloten Cirkel is het alias van een Russische techno- en electro-producer. De naam verwijst naar een citaat van I-F in de documentaire When I Sold My Soul to the Machine uit 2004. De producer debuteerde in 2009 met een zelfgetitelde EP op het Murder Capital label van I-F. In 2014 bracht hij zijn debuutalbum 'Submit X' uit. Het album werd goed ontvangen, zo gaf Resident Advisor het een beoordeling van 4.5/5 (!) en benoemde het tot 3e beste album van 2014

Het label van Marcel Dettmann bracht op 26 maart de EP met vijf nummers uit. De vorige release op het label dateert al van november vorig jaar en stond op naam van Inga Mauer.

Tracklist

  1. Yes Of Course
  2. IFMMTV
  3. Fakedfam
  4. Shadow Of The Rat
  5. Prisonriot

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête