Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Brutalismus 3000

10/04/2024 / Evelyne Vanherf

Brutalismus 3000 brengt nieuwe single uit - 9MM

Bitterzoete 155 BPM, vocale chaos op zijn hoogtepunt en een verschroeiende baslijn.

Dit Berlin based duo gooit gabber, techno, punk en new wave in de mix. Ze bieden consistent een smakelijke blend van diverse genres, gekenmerkt door een rauwe energie die hen onderscheidt van anderen: snelle en ruige kicks, kenmerkende synths en klassieke 909-geluiden. Op de beats van Theo Zeitner zingt Vicky Vassiliki Daldas afwisselend in het Slowaaks, Engels en Duits. 

De voorbije jaren kenden ze ook buiten de Duitse hoofdstad aanzienlijk succes en draaiden ze twee jaar geleden nog een set voor het invloedrijke muziekplatform Boiler Room. 

Na een succesvolle tweede Europese tournee steken ze in april de plas over voor hun eerste Amerikaanse show en in de zomer veroveren ze opnieuw de Europese festivals. Noteer zaterdag 17 augustus alvast in je agenda, want dan zullen ze met hun Berlijnse kruisbestuiving van gabber en postpunk de Dance Hall van Pukkelpop laten daveren. Om hun fans alvast voor te bereiden op de nieuwe shows, bracht het duo eerder al de single Europaträume uit, en op vrijdag 5 april werd deze gevolgd door de gloednieuwe 9mm.

De nieuwe single 9mm gaat met vocale schreeuwende beats door je headphones, alleen al daarom is het de perfecte (muzikale) omschrijving van B3000: chaos met een bitterzoete 155 BPM, vocale vervorming op zijn hoogtepunt en een verschroeiende baslijn. Victoria en Theo combineren opnieuw early gabber en hardstyle, met elementen van punk en new wave en creëren een eigen sound dat de geest van deze oorspronkelijk uiteenlopende invloeden weerspiegelt. Brutalismus 3000 is klaar voor de zomer! 

Kopfoto: ©

Brutalismus 3000