Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Phara

15/12/2021 / Pieter-Jan Nerinckx

Belgisch talent Phara dropt nieuwe EP, A Constant State Of Movement

Op z'n eigen Phaaar label.

Deze Belgische dj heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Met releases op Planet Rhytm, Voltage, SK_eleven, Soma en gigs in Duitsland, Spanje, Engeland en Oekraïne is Phara zowel in binnen- als buitenland ondertussen een vaste waarde in het Europese technolandschap. Sinds de heropening van de Brusselse nachtclub Fuse mag deze jonge producer zich ook tot de residents rekenen van deze discotheek, waar je hem hopelijk binnenkort terug achter de draaitafels mag zien staan. En met vinyl only want deze diskjockey zweert bij het zwarte goud.

Na vijf jaar tijd leek voor Phara hét moment aangebroken om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Tegelijkertijd met de re-opening van het Belgische nachtleven lanceerde hij een aantal weken geleden zijn eigen label: Phaaar. De eerste vierdelige release, 'A Constant State Of Movement', is een must listen voor alle fans van Insolate, Hertz Collision of Stef Mendesidis. Ondanks dat Phara’s stijl wel lijkt op die van de voorgenoemde artiesten, vind ik bij hem een erg energieke en hypnotiserende drive terug die voor mij de sfeer van deze EP bepaalt.

Een lange opbouw is deze plaat niet beschoren en de eerste track - 'Valve Force Circuitry (Emx-1)' - begint meteen met een stevige set aan repetitieve drums. Niet veel later gooit hij er nog wat industriële klanken en die typische dubsound bij, die trouwens in de drie volgende tracks beter tot zijn recht komt. Met hetzelfde tempo brengt Phara ons bij 'Amygdala +' in een hypnotiserende trance op begeleiding van chaotische futuristische klanken, terwijl 'Excess Retorics' dan weer teert op een stevige portie oldschool dub techno. 'Sensory-C' schudde me dan weer helemaal overeind en de opzwepende baslijnen van deze schijf deden me eindigen waar elke goed plaat dat doet: met mijn neus voor mijn twee speakers, stampend op grond (tot ergernis van mijn onderburen). Phara’s meest recente schepping bracht mij alvast in een constant state of movement en deed me wanen in een of andere ruwe leegstaande staalfabriek. Check it out!

Ondertussen te beluisteren op Youtube, Soundcloud, Spotify en Apple Music. Heeft nonkel Rudy nog geen idee wat-ie weer voor jou moet kopen met Kerst? Wel, zeg hem maar dat je deze vinylplaat onder de boom wil zien staan! Schaf hem hier aan: https://phaaar.bandcamp.com/releases.

Tracklist

  1. Valve Force Circuitry (Emx-1)
  2. Amygdala +
  3. Excess Retorics
  4. Sensory-C
Kopfoto: © Phara

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête