Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Artwork van Une Nouvelle Chance, in opdracht van ascendant vierge

27/04/2023 / Evelyne Vanherf

Ascendant Vierge lanceert eerste album

Op 24 mei is het duo te bewonderen in Ancienne Belgique

De naar Brussel uitgeweken Franse Mathilde Fernandez vormt samen met producer Paul Seul (ook bekend van het collectief Casual Gabberz) het duo Ascendant Vierge. Het project Ascendant Vierge begon in 2019 nadat Casual Gabberz-dj Paul Seul een remix maakte van een goth opera, gezongen door Mathilde Fernandez. Met haar prachtige opera stem zal ze niemand onberoerd laten. Deze twee excentrieke figuren zijn gefascineerd door astrologie en laten zich voor hun muziek zowel door de sterren als hardstyle inspireren. Hun muziek kan je het best omschrijven als gabber-opera.  

(Lees verder onder de afbeelding)

Foto van ascendant vierge, gemaakt door Sergio de Rezende
© Sergio de Rezende

Het Franse duo, net getekend bij Epic en gekend door hun tech/trance-knaller Influenceur, dat wordt gespeeld in de grootste technoclubs, bracht in 2020 hun eerste 'Virgin EP' uit. Sindsdien hebben ze de wereld rondgereisd van New York tot Berlijn, waardoor ze een internationaal publiek hebben leren kennen en hebben opgebouwd.

Twee jaar na het succes van hun eerste EP en single Influencer, die meer dan 20 miljoen streams bereikte, lanceert de groep op vrijdag 28 april hun eerste album 'Une Nouvelle Chance' op het label EPIC France. Verschijnend op de albumhoes als de overlevenden van een vliegtuigcrash die wel eens een metafoor voor onze tijd zou kunnen zijn, nodigt Ascendant Vierge ons uit om hun eerste album te beschouwen als een Une Nouvelle Chance. Het begon met de release van hun eerste single 'À l'infini' op 31 maart. Een trance en lyrisch stuk dat opent met een popsfeer. Gemixt door de Londense producer Geoff Swan. 

Beluister hieronder de nieuwe single waar de unieke combinatie tussen Fernandez' operastem & Seul zijn snellere beats een mooie samensmelting vormen. 

Het duo blijft lyrisch getinte pop combineren met clubmuziek en bevestigt zijn eigenheid met dit album, waarvan de liedjes, de video's een complete ervaring opleveren waarbij zowel het geluid als de visuele en conceptuele aspecten aan bod komen. Weg van clubmuziek en steeds dichter bij all-out pop met een permanente subtekst van duizend verborgen schatten van polysemie, is het moeilijk niet te denken aan de breedte van een post-rave Mylène Farmer bij het luisteren, zingen en dansen op dit album.

De ontwikkeling van 'Une Nouvelle Chance' begon in januari 2020 en ging door tijdens de lockdown. De albumrelease is tot nu toe uitgesteld omdat het duo besloot de tijd te nemen om onafhankelijk te blijven, hun artistieke integriteit te waarborgen en in hun eigen tempo te evolueren tijdens meerdere shows, gevoed door de overlopende energie van hun publiek.

Momenteel zijn Mathilde & Paul nog volop bezig aan hun internationale tour, waarbij ze meer dan 50 concerten op de planning hebben staan. 

Wie deze twee graag aan het werk wilt zien, zet maar beter zijn TicketSwap aan want op 24 mei landen ze in een uitverkochte Ancienne Belgique te Brussel. Bereid je voor op een totaalbeleving!

Tracklist

 1. IRL
 2. Dedans
 3. Je suis un avion
 4. Une Nouvelle Chance
 5. Au Top
 6. Ce monde où tu n'existes pas
 7. À L'Infini
 8. Défi
 9. Lubies
 10. Slowlita
 11. Juvénile
 12. Aimer sur le long terme
 13. Petit Soldat (live)
 14. On a Mountain (av version)
Kopfoto: © ascendant vierge

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête