Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
#LIJSTJESTIJD: De beste platen van 2017 volgens connaisseurs

31/12/2017 / Raisa Moureau

#LIJSTJESTIJD: De beste platen van 2017 volgens connaisseurs

2017 loopt stilaan op z'n einde. Een hoogjaar voor de techno scene als je het ons vraagt. Er werd weer een resem releases afgeleverd en ravers konden elke week hun techno hart ophalen in een tempel. Wij vroegen dj's, producers en labelpatrons uit de scene naar hun favoriete plaat van 2017. Je zult horen... er zitten enkele verrassende parels tussen.

Didier Beydts

"Nog maar juist uit dus op de valreep de schijf van mijn lijf uit 2017."

Massimo Mephisto

"Dit nummer is een samenwerking tussen Emika en The Prague Metropolitan Orchestra. Ik sluit vaak af in de Kompass Klub en Grief van Emika is perfect om de mensen weer rustig te krijgen na een avond techno geweld."

Ortin Cam

"Wat een wereldplaat."

Trish van Eynde

"Deze track is echt een pareltje! Dit spant echt de kroon voor mij. Wat een kanjer om het jaar mee af te sluiten. Ik word gewoon high van dit nummer. Pure climax! De ideale track wanneer ik net keihard aan het gaan ben in mijn set, alles loslaten en dan deze erin gooien en volledig losgaan. Heerlijk is dat voor iedereen. Als ik mensen zo kan laten voelen, ja daar krijg ik voldoening van - een divine gevoel. Beide artiesten zitten bij mijn favourites. De combinatie van de twee is voor mij dan ook magisch..."

Cellini

"De track is echt, rauw en minimalistisch. Daar hou ik van.Ben Klock en Marcel Dettmann sleuren je meteen mee in een diepe, mysterieuze sfeer. Masterpiece!"

Linear Straight

"Giordanø is een super upcoming Italiaanse producer die recent nog een remix deed voor één van mijn releases. Een machtige drama dromerige sequence neemt de gehele track op zich, de coole drop met noisy hihats werken op elke dansvloer. Knap. Ik koos voor deze track op Illegal Alien Records omdat hij er voor mij bovenuit steekt, natuurlijk zijn er nog veel goeie producties geweest in 2017, teveel om op te noemen."

double u jay

"Ik moest lang nadenken over mijn favoriet van 2017  maar als ik echt MOET kiezen zal het een ungereleasde track worden van BR/D - Quantum Entanglement. Was de laatste gigs echt mijn geheime wapen/gem in sets zeker de break en drop zijn heeeerrrlijk op het goeie moment!"

Tom Hades

"Dit nummer heeft voor mij persoonlijk alle elementen die mij aanspreken in techno: drive, emotie, spanning en het is hypnotiserend."

Renaat Vandepapeliere

"No words needed."

Steve Redhead

"Ik hou van een stevig ritme en daarop wat melodie, iets met inhoud. Ik vind dat techno wat meer inhoud mag hebben."

Martin Maler

"Moeilijk kiezen tussen 'Dast - System Failure (Off Recordings)', 'Amelie Lens & Farrago - Purge (ARTS)', en 'Looper - Void (Trianglesquare Records)'. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de producer uit Ieper, de track Void en dan vooral de Square mix. Deze track onderscheidt zich door zijn minimalistische benadering, pure sound en originaliteit. De track kon ook Charlotte De Witte bekoren die er haar set op Awakenings Festival mee afsloot."

Kristof Claes

"2017 was voor mij het jaar waar veel diepe techno is komen bovendrijven. Tracks die op het eerste gehoor simpel lijken maar waar veel onderliggende lagen zorgen voor een heel aparte sound en diepgang. Niet alleen de leading labels en artiesten zoals Afterlife, Innervisions, Tale Of Us, Recondite en co, maar ook bijvoorbeeld Tin Man, die met heel melodieuze acid basslines een unieke nieuwe connectie maakt met duistere techno beats. Viscocity Acid is hiervan het perfecte voorbeeld. Trouwens heel zijn album "Dripping Acid" zit er vol van. Zalig!"

Youri De Coninck

"Deze draai ik al sinds april in mijn sets, hij werkt élke keer op de dansvloer!"

Seba Lecompte

"Mijn favoriete en meest gespeelde track van 2017 komt uit het album ’23’ van Urbano. Dit album is eigenlijk eind 2016 gereleased, maar ik heb het pas een paar maanden later ontdekt. ’23’ staat vol met prachtige techno, variërend van diepe melodische tot duistere hardere tracks. De track 'Control your mind' is voor mij persoonlijk het pièce de résistance uit dit album door de langzaam opbouwende gebroken drums, de sferische synth tabs en de epische pads tijdens de break."

Joyhauser

"Dé plaat van 2017 voor ons. Simpel, rechtdoor maar toch met veel gevoel dankzij die magistrale synth doorheen de hele track. Doet zijn werk op zowat elk moment van de avond."

Kopfoto: © MÅDDWØRLDD