Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

07/04/2016 / Sophie Daniels

#gids: Belgische organisaties to watch - Deel 2

Vorige week stelden we jullie onze rookies voor, deze week staan de Up and coming events in de kijker. Deze organisaties zijn al even actief in de scene en timmeren stilaan naar de weg om een succesvol concept neer te zetten in België.

Up and coming

Club 45 | Facebook

Een nieuw concept van de Hasseltse club Forty Five. Op hun eerste editie stond Dave Clarke op de affiche, voor de tweede nodigden ze Len Faki uit. Twee enorme kleppers in artiestenland. Dit belooft alleen nog maar meer moois voor te toekomst. Brein achter dit alles is Kristof Claes, beter bekend als Goldfox en een stuk van wijlen Rave Our Souls. Een neus voor goede artiesten heeft ie al, nu is het enkel nog uitkijken naar de toekomst.

Op hun palmares: Dave Clarke en Len Faki

Aftr | Facebook

Zij zijn vooral de laatste twee jaar aan de oppervlakte komen piepen. Hun Aftr-feestjes op Nieuwjaar doen het bangelijk goed en ook daarbuiten zijn ze sterk bezig. Hun residents worden meer en meer opgemerkt en staan vaker en vaker op de affiche van grote evenementen. Vooral Ben Solar en J. KOPS beschikken over bakken talent. Deze zomer komen ze voor de tweede keer naar buiten met hun Aftrsun Festival en aan hun stage hosts te zien, zal het weer een fantastische editie worden. Hou 12 augustus zeker vrij in je agenda!

Op hun palmares: Ramon Tapia, Nico Morano en vooral eigen residents.

AftrFoto door Jelle Dreesen

Random | Facebook

Een organisatie die al iets langer mee gaat in het circuit en vooral bekend staat om zijn geslaagde samenwerkingen met andere organisaties. Zo haalden ze vorig jaar onder andere Gary Beck en Sam Paganini naar België en vieren ze binnenkort samen met FloorFiller de Trust-tour van Nick Curly. Ze doen het vooral met bekende en gevestigde waarden in de scene en kunnen altijd op een grote aanhang rekenen.

Op hun palmares: Gary Beck, Sam Paganini, Luigi Madonna, Mind Against en Nick Curly.

Milimes | Facebook

De laatste tijd boeken ze artiesten die niet zo voor de hand liggende techno draaien, en daar houden wij wel van. Met ROD stellen ze alvast woord bij daad. En die visie proberen ze doorheen heel hun concept te halen. Niet alleen de muziek, maar ook decoratie en sfeer worden op een bepaalde manier ingekleed. Na Bjarki en ROD zijn we eigenlijk vooral benieuwd met wie ze ons de volgende keer zullen verrassen.

Op hun palmares: Egbert, Sam Paganini, Julian Jeweil, Bjarki en ROD.

Teaser Milimes invites Bjarki

Teaser time! The aftermovie is coming! credits to RAUWKOST!

Posted by Milimes on Tuesday, February 16, 2016

Vlammenwerper | Facebook

Een organisatie uit het Gentse dat zijn stempel vooral drukt op de industriële techno. Eigenlijk horen ze wel thuis in het lijstje ‘gevestigde waarden’ maar wij hebben deze organisatie nog maar een goed half jaar op het oog. Als je ziet wie ze al allemaal bij elkaar gesprokkeld hebben dan is dat een staande ovatie waard. Samen met Decadance hosten ze dit jaar zelfs een stage op het Aftrsun Festival van hun collega's die we hierboven al vermelden.

Op hun palmares: Zadig, Matrixxman, Border One, Francois X, Randomer, Henning Bear en Clouds 

DEEPHEAT | Facebook

Deepheat is een collectief uit het Brusselse dat zijn feestjes laat doorgaan op niet te alledaagse locaties. Zadig, iemand die nu pas aan zijn populariteit aan het werken is, stond bij hun in 2013 al op de affiche. Van pioneers gesproken. Deepheat kan zo'n beetje zien als de hipsters van de industriële techno-scene. Het talent dat hier voorbij komt, zie je de volgende jaren sowieso op grote affiches verschijnen.

Op hun palmares: Adam X, Zadig, Kr!z, Sandrien en Sunsil Sharp

Ons eerste deel gemist? Lees er hier alles over!