Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Illustratie van het Happy Accidents concept in WORM Rotterdam

26/07/2021 / Dieter Holvoet

Gezien in Rotterdam: Happy Accidents #6 @ WORM

Een live, geïmproviseerde jamsessie op modulaire synthesizers

Eind juni was ik een weekendje in Rotterdam en zoals altijd op zoek naar een avondje met lekkere elektronische muziek. Ik had geluk: in WORM, een soort van alternatief kunstencentrum/evenementenlocatie, ging zaterdagavond de zesde editie van hun Happy Accidents concept door. Het idee is dat ze een aantal lokale artiesten uitnodigen om live muziek en beeld te creëren, soms met zeldzame en verrassende apparatuur.

Foto van Happy Accidents #6 @ WORM Rotterdam
© Dieter Holvoet

Het was een gezellig evenementje: door coronabeperkingen waren slechts 30 personen fysiek toegelaten, de rest kon met een goedkoper ticket online volgen.

Op de line-up stonden Megan Leber (Soundcloud), Niet Zo Vierkant (Soundcloud) en Charlton (Soundcloud), drie getalenteerde Rotterdamse artiesten. De derde, Charlton, is al de hele wereld rond gegaan met zijn muziek. Hij heeft zelfs al een paar Klubnachten gespeeld in de legendarische Berlijnse club Berghain. De live beelden werden verzorgd door VJ's Emma Milasiute en Zalán Szakács.

Het is moeilijk om een genre of stijl te plakken op de muziek: het was een mix van house-, techno- en breakbeats, gecombineerd met zweverige synthgeluiden. De productiekwaliteit was wel echt hoog, als je me had gezegd dat ze bestaande nummers aan het mixen waren had ik het waarschijnlijk geloofd.

Als je in de toekomst eens in Rotterdam bent, check dan zeker de evenementenagenda op hun website.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête