Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Julian Muller

24/03/2021 / Manuel Herrera Crespo

De beste nieuwe releases van de week (#19)

Jouw wekelijkse portie nieuwe muziek

DCHM & Malugi - Sonnenbank Raver

Het is 2007, je bevindt je in Duitsland, in een middelgrote stad ergens rondom Berlijn. Op je Nokia 3310 krijg je een locatie doorgestuurd van een semi-illegale tunnel-rave. Met de losse centen uit je broekzak koop je een 6-tal halve liters van een goedkoop Duits-Pools bier om vervolgens in je groene getunede Subaru je weg te banen naar de tunnel-rave. De volgende 6 uur vormen een waas waar herinneringen schaars zijn. Terwijl je tuurt over Duitse weilanden met een opkomende zon beslissen de lokale dj's hun betere electro platen boven te halen. De nachtelijke hectiek ebt weg wanneer de Sonnenbank Raver melancholie over het decor doet dalen. 

Julian Muller - Nebula (RAW)

Van Duitsland nemen we je mee naar Brussel waar het Franse toptalent Julian Muller zich stilaan tot de beste producers van het land mag rekenen. Net als Julian's maatje Hadone, baant hij een weg naar de absolute top. Met de bassen strak en de synths 'trancey' is Julian klaar om elk moment een Parijs' pakhuis op te blazen. Voorts is de hele RAW compilatie het waard om vermeld te worden. Onder meer I Hate Models, Under Black Helmet, JKS, Perc, e.a. droegen hun steentje bij om tot dit huzaren stukje te komen.

VTSS - To Whom all Lovers feat Jasmine Azarian (VEYL)

De nieuwste release van het beste Poolse export product sinds Robert Lewandowski, ookwel VTSS genoemd, is zo een plaat die je best kan beluisteren met het hipste Berlijnse kledingstuk van het moment. Jawel, de skimuts! Voor wie dacht dat de skimuts enkel meereisde in de platenzak van Dj Stingray had het mis. De skimuts is net als deze plaat een onmiskenbaar symbool van het Berlijnse corona-tijdperk. Jasmine Azarian verzorgt de post-moderne vocals en VTSS doet waar zo oh-zo-goed in is. 

Alberto Melloni - Dandelion (Johannes Albert remix) [Midnight People]

Er zijn van die platen die enkel en alleen door Italianen kunnen gemaakt zijn. Zo van die platen waar de bovenste knoppen van je hemd meteen loskomen en je voeten na enkele maanden wederom kennismaken met het fenomeen van de teenslipper. Alberto Melloni produceerde exact zo een plaat om hem vervolgens te laten remixen door Johannes Albert die er op zijn beurt een meesterwerkje van maakte. Zonnebril aan en genieten! 

Lukas Fritzer - Retaliation (Maison Close Records) 

De Belgische dj en producer Lukas Fritzer is zo een van die dj's die zijn platen en inspiratie zoekt in diepste grotten en krochten van onze digitale samenleving. Plaatsen waar enkel Kobosil, Klangkuenstler en SPFDJ tot voorheen durfden komen. Maar verschiet niet als deze nu nog jonge Belg binnen een paar jaar mooi aansluit bij het bovenstaande rijtje. Belgisch toptalent! De hele VA van Maison Close Records is trouwens het uitpluizen waard!

Billy Idol - Rebel Yell (MRD Cover) 

Met zijn eigen track te beschrijven als 'Emo Country Techno' is MRD waarschijnlijk een pionier in het zelfverklaarde subgenre. Iets wat onze Noorse dierenvriend wel gewoon is. Wie zich afvraagt op welke manier in godsnaam emo, country en techno kunnen samenvloeien tot dansbaar geheel verwijzen we gretig naar hieronder. En oh ja, het is meer dan dansbaar, je benen beginnen te trillen terwijl je spontaan 'mooore, moore more' roept. 

TRBL - Aurora Australis (Union Trance Mission)

Dat trance en techno tegenwoordige samenkomen tot meesterwerkjes is waarschijnlijk niemand ontgaan. Dat het label Union Trance Mission daar de grootste exponent van is, is minder bekend. Hun sound kan het best beschreven worden door even mee te gaan naar een parallel universum waar Paul Oakenfold en Fernanda Martins samen kinderen kregen. Trance met een jasje van snoeiharde techno. Smakelijk! 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête