Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Adriatique in Fondation Beyeler voor ARTE Concert

26/07/2021 / Dieter Holvoet

Adriatique verrijkt bekende sculpturen met muziek in deze één uur durende set

Met hun art.set concept wilt ARTE elektronische muziek samenbrengen met beeldende kunst

Voor de eeuwigheid bestemde kunstwerken samenbrengen met vluchtige elektronische klanken en een synesthetische ervaring creeren waarbij de grenzen tussen muziekvideo's en filmconcerten vervaagd worden: dat is het doel van de art.set reeks van de Franco-Duitse cultuurtelevisiezender ARTE. Ze nodigen elektronische muzikanten uit in Fondation Beyeler, een museum voor moderne kunst in Riehen, vlak bij Bazel in Zwitserland.

Voor deze editie zijn het Zürichse producersduo Adriatique uitgenodigd om de bekende sculpturen 'Le Penseur' van Auguste Rodin en 'Ptolemaeus III' van Jean Arp te voorzien van muziek. 

In de eerste aflevering daarentegen zetten Frank Wiedemann, een van de oprichters van het internationaal bekende Berlijnse technolabel Innervisions, en Mathew Jonson, een van de meest prominente artiesten van zijn genre, werken van Claude Monet en Tacita Dean op muziek.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête