Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Unsplash

24/05/2023 / Evelyne Vanherf

Zorgeloos reizen naar Berlijn? Het kan met de nachttrein van European Sleeper

Drie keer per week zal de nachttrein heen en weer rijden.

Voor zij die al eens graag gaan feesten in Berlijn is er goed nieuws, want vanaf 25 mei 2023 rijdt The Good Night Train van European Sleeper drie keer per week tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn. Je stapt in de vroege avond in Brussel of Antwerpen op de nachttrein en 's anderendaags kom je aan in het hartje van Berlijn. Dit is de tweede nachttrein die vanuit België vertrekt, na de NightJet van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB richting Wenen.

(Lees verder onder de afbeelding)

European Sleeper
European Sleeper

In 2021 werd er een nieuwe Belgische-Nederlandse spoorwegmaatschappij opgericht, de 'European Sleeper'. Hiermee willen ze de nachttrein terug op de kaart zetten. Het is niet alleen beter voor het milieu dan vele andere vormen van reizen, je komt ook uitgerust toe op je bestemming zonder uren wakker te bijven achter het stuur of aan te schuiven op de luchthaven. 

European Sleeper is opgericht door twee startende ondernemers met een grote passie voor de nachttrein: Elmer van Buuren van Train2EU en Chris Engelsman van Noord West Express. "Met de oprichting van European Sleeper brengen we een enorme hoeveelheid waardevolle nachttreinkennis en -ervaring bij elkaar."

European Sleeper start met een eerste nachttrein die van Brussel via Amsterdam naar Berlijn rijdt. Een reis van Brussel naar Berlijn zal ongeveer 13u 38min in beslag nemen. Met één overstap reis je door naar Parijs, Londen, Praag en Warschau en ieder jaar zou daar een treinverbinding bij komen. Vanaf eind 2023, begin 2024 zal de trein doorrijden tot Dresden, met als eindbestemming de Tsjechische hoofdstad Praag. 

De nachttrein bestaat uit rijtuigen die opgedeeld zijn in zitplaatsen (budget), ligplaatsen (comfort) en slaapplaatsen (deluxe), met prijzen vanaf 69 euro voor een zitplaats, vanaf 99 euro voor een ligplaats en vanaf 139 euro voor een slaapplaats. 

De nachttrein van Brussel naar Berlijn komt toe in Berlin Hauptbahnhof, dit station is gelegen in de Berlijnse regeringswijk. Vanaf het hoofdstation wandelt u zo de binnenstad in of neemt u de bus of tram naar uw bestemming. Zij die clubs zoals Berghain willen bezoeken zijn ongeveer zeventien minuten met de trein, een halfuur met de bus of een kwartier met een Uber onderweg naar hun bestemming. Het is natuurlijk ook mogelijk om je fiets mee te nemen op de European Sleeper.

  • heenreis vanuit Brussel op maandag-, woensdag- en vrijdagavond
  • terugreis vanuit Berlijn op dinsdag-, donderdag- en zondagavond
Kopfoto: © Unsplash

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête