Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van VI.BE

27/09/2023 / Pieter-Jan Nerinckx

VGC en VI.BE lanceren participatietraject rond noden van Brusselse muzikanten

De resultaten moeten leiden tot een specifieker beleid voor artiesten

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en VI.BE presenteren een grootschalig onderzoek naar het Brusselse muzieklandschap waarmee ze een duidelijker zicht willen krijgen op de noden van producers, dj's, multi-performers en muzikanten. Het moet de basis vormen voor een specifieker beleid voor deze groep, aangezien daar ook vraag naar is. Tot 8 oktober kunnen zowel amateurs als professionals de enquête invullen. 

De Brusselse muziekwereld kenmerkt zich door een enorme diversiteit en rijkdom. Het is die rijkdom die de organisaties nu in kaart willen brengen. In juli en augustus vonden er al dieptegesprekken plaats met keyplayers uit het veld. Op basis daarvan is nu een enquête opgesteld die alle Brusselse muzikanten, dj's, producers en multi-performers nog tot 8 oktober kunnen invullen.

Maar dat is niet alles! Eind oktober komen deze keyplayers en geselecteerde artiesten samen voor een groot netwerk- en uitwisselingsmoment. Tijdens deze dag is het de bedoeling dat de experten zich over enkele prangende thema's en noden zullen buigen. De resultaten uit de diepte-interviews, enquête en themadag zullen VI.BE en de VGC eind november in een adviesrapport gieten. 

“VI.BE staat bekend als hét aanspreekpunt voor artiesten en alle mogelijke muzieksectoren. Of het nu gaat over beginners of professionals, lokale of internationale spelers. Samen met VI.BE zullen we ons uiterste best doen om een duidelijk zicht te krijgen op hoe een toekomstig muziekbeleid eruit zou moeten zien .”

Ans Persoons

Foto  van VI.BE
© VI.BE
Kopfoto: © VI.BE

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête