Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Stygian's River

02/10/2019 / Sophie Daniels

Stygian's River trekt richting Gent

Mét een hoog EBM-gehalte.

Exact acht maanden na hun laatste editie is Stygian's River op 30 november weer helemaal terug - na een korte tussenpauze als stagehost op Voltage Festival. Dit najaar staat hun nu al achtste (!) editie op het programma. "Voor de eerste editie hebben we heel hard nagedacht over concept en visie en missie, en dat moet dan allemaal bij elkaar komen." zegt Arno. Nu, twee jaar later, is Stygian's River een stichting en kunnen we breder naar onszelf kijken. Inmiddels gaat veel op de automatische piloot, maar bij de speciale producties komen die zenuwen weer terug."

De programmering waaiert luxueus uit, van Phase Fatale tot Tommy Holohan als ultieme sleutelfiguren, met ruim baan voor Oost-Vlaanderse initiatieven zoals ar:kore en Takkar & Ophion. Als primeur staan Phara en Parallel Circuit geboekt voor een back2back set.

Met die namen op de planning strijkt de Stygian's River deze keer in Club ZwartWit neer, een locatie die bol staat van de industriële toetsen (lees: beton) en waar zo'n 650 man in past. 'Met Stygian's River als seizoensgebonden concept willen we op zoek naar plekken waar we die beleving ook echt neer kunnen zetten. We willen nu het merk opbouwen op een vaste locatie en kijken waar we nog meer naar toe willen.' Waar vroeger dus Aalst vaste thuisbasis was, verhuizen ze nu naar Gent.

Foto

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête