Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Mixmag

16/10/2024 / Evelyne Vanherf

De Schotse DJ en producer Jack Revill, bekend als Jackmaster, is overleden op 38 jarige leeftijd

Hij stierf zaterdagochtend aan de complicaties van een hoofdletsel.

De familie van Jackmaster, echte naam Jack Revill, bevestigde zijn dood op 12 oktober via Instagram, schrijvend: “Het is met diepe bedroefdheid dat we het vroegtijdige overlijden van Jack Revill bevestigen, bij velen bekend als Jackmaster.”

Zijn familie - Kate, Sean en Johnny - zijn er kapot van,” gaat de verklaring verder. “Hoewel ze diep geraakt zijn door de overweldigende steun van vrienden, collega's en fans, vraagt de familie vriendelijk om privacy terwijl ze het immense verdriet van dit verwoestende verlies verwerken.

"Jacks passie voor muziek en zijn meedogenloze drang om creatieve grenzen te verleggen door zijn werk bij het Numbers-label en Rubadub Records in Glasgow, inclusief het ontdekken van talloze innovatieve artiesten, maakten hem een ​​geliefde en baanbrekende figuur in de elektronische muziekgemeenschap, zowel voor als achter de schermen. Zijn talent om genres te mixen en opwindende dj-sets en -producties te leveren, leverde hem het respect en de bewondering op van collega's en fans over de hele wereld. Zijn nalatenschap zal blijven inspireren en zijn impact op de wereld van dancemuziek zal onuitwisbaar blijven.”

Hij had een carrière als professionele DJ en platenproducer van 2007 tot zijn dood in 2024. Van 2010 tot nu was Revill een belangrijke eigenaar van het platenlabel Numbers. Hij was een geliefd figuur bij fans en artiesten in de volledige elektronische muziekscene. 

Beginjaren

Jackmaster, geboren als Jack Revill in Glasgow, Schotland, begon zijn DJ-reis op de jonge leeftijd van dertien jaar dankzij zijn beste vriend Calum Morton die hem het vak leerde. Hij maakte snel vorderingen in de DJ-scene en trad als tiener al op in clubs. Op zeventienjarige leeftijd had hij al een resident optreden bij Monox verdiend, waarmee hij de weg vrijmaakte voor zijn toekomstige successen in de muziekindustrie.

Ondernemingsgeest

Jackmaster stond niet alleen bekend om zijn DJ-vaardigheden, maar ook om zijn ondernemersgeest in de muziekindustrie. Zo richtte hij zijn eerste platenlabel op, Point.One Recordings, in 2006, gevolgd door Dress 2 Sweat in 2007 en Numbers in 2010. Zijn inspanningen en talent werden alom erkend en leverden hem de titel Breakthrough DJ op tijdens DJ Magazine's Best of British Awards in 2010 en de onderscheiding Best DJ in 2014.

Invloed op de muziekindustrie

Jackmaster's reis van een jonge getalenteerde DJ naar een sleutelfiguur in de muziekindustrie gaat terug naar zijn roots in Schotland, waar hij werd gevoed en geïnspireerd om zijn passie voor muziek na te streven. Zijn persoonlijke verhaal en indrukwekkende carrière weerspiegelen zijn belangrijke bijdrage aan de elektronische muziekscene, evenals zijn blijvende invloed op collega’s en fans.

Samen met de hele muziekindustrie nemen we afscheid van DJ Jackmaster, een onvergetelijke artiest die voor altijd voortleeft in de herinneringen van velen. We eren zijn nalatenschap van vreugde, creativiteit en verbondenheid.

Jackmaster
©

Jackmaster

Jackmaster
©

Jackmaster

Jackmaster
©

Jackmaster

Jackmaster
©

Jackmaster

Jackmaster
©

Jackmaster

Kopfoto: ©

Mixmag

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête