Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

11/12/2015 / Sophie Daniels

RA - TOP DJS VAN 2015

Een lijstje om U tegen te zeggen. Onze lieve Heer zal het graag horen. Wie de DJ MAG 100 nu nog als quota neemt, mag op het strafbankje gaan zitten. En heel hard slaag krijgen.


Bij DJ MAG hebben ze 70% van de artiesten waarschijnlijk nog nooit gezien en surfen ze nu naarstig het internet af naar wie the hell deze mensen zijn.

Resident Advisor daarentegen wordt op handen gedragen door muziekliefhebbers. Elk jaar stellen ze een lijst op van de 100 beste dj's van 2015. Het gaat dan even het hele internet rond, iedereen geeft er zijn zegje over en daarna gaat de storm weer liggen. Nu, je hebt altijd voor- en tegenhangers, maar al bij al klopt deze lijst wel redelijk goed.

Waar we wel van op kijken is Maceo Plex, die op de tweede plaats terecht is gekomen. Geen idee hoe. Dit jaar hebben we hem niet zo vaak aan het werk mogen zien in België, misschien daarom dat we niet zo overtuigd zijn.

Job Jobse staat daar maar even op de 28ste plaats, nu ja, hij heeft het laatste jaar ook wel op elk feestje gestaan wat je kan bedenken. Idem voor Hunee, die vooral door de jongens van Dekmantel ontdekt werd. Landgenoot Mano Le Tough duikt net nog de acceptabele top 15 in.

Rodhad heeft een sterk jaar achter de rug en ook Four Tet heeft in 2015 weer meerdere malen furore gemaakt. Kiasmos had misschien ook nog wel een plek in het lijstje mogen hebben, maar dat zal voor volgend jaar zijn. Nadat ze ons artikel gelezen hebben.

Afbeelding

Hoe het had moeten zijn:

  1. Alan Fitzpatrick
  2. Rodhad
  3. Nina Kraviz
  4. Karenn
  5. KiNK

Wie missen we op de lijst?

KiNK, Karenn, Lucy, Dave Clarke, Gary Beck, Radio Slave, Matador, Sam Paganini, Guy J, …

En waar zijn Tiësto en Martin Garrix???!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête