Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

07/10/2016 / Sophie Daniels

Peter Van Hoesen en Yves De Mey gaan voor nieuw album met Sendai

Peter Van Hoesen is de man achter het Brusselse Foton en het label t2x. Live combineert hij diepe bass-dub-techno en broken beats. Dit jaar stond hij al op festivals als Dekmantel, Neopop, Paral-lel Festival en in iconische clubs als Tresor, Concrete, De School, fabric enzovoort. In België zie je hem niet vaak achter de decks staan, buiten op Technoon waar hij resident is.

Yves De Mey, nog zo'n sounddesigner die veel te weinig aandacht krijgt in België, stond in augustus nog op het enorme Berlin Atonal waar hij live aan het werk ging. Samen met Peter Van Hoesen vormt hij al jaren het collectief Sendai.

Het nieuwe album, Ground And Figure, zal bestaan uit 10 tracks. Het is al hun derde album samen, na Time To Express in 2012 en Archives Intérieures in 2014. En als we de pers release mogen geloven, is dit album veel minimalistischer dan wat we van hen gewoon zijn. Maar het experimentele en de broken beats blijven hun uitgangspunt.

Op 9 december ligt het album -dat uitkomt op Editions Mego- in de rekken.

Tracklist

01. 002 Archiefkwestie
02. Porter Swiss
03. Apopads
04. Perfect Boulevard Exclusive
05. Liveable Beams
06. Uit De Kluis 01
07. W180215Yves-PVH-R
08. Model Unit
09. Punctual Sleepy Soft Power
10. 003 Archiefkwestie

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête