Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Garnizoen

19/01/2020 / SOPHIE DANIELS

Nieuwe namen én locatie voor Garnizoen

Het kleine broertje van Pukkelpop verhuist naar Beringen.

Met een eendaagse in april (18 april om precies te zijn) mag het Belgische Garnizoen het dancefestivalseizoen aftrappen. Dat gebeurt steevast met een keur aan grote namen, én een reeks van opkomende talenten en frisse nieuwkomers.

De afgelopen twee edities van Garnizoen waren helemaal uitverkocht, vorig jaar verwelkomden ze maar liefst 4000 house- en techno liefhebbers op de Diestse Citadel. Tijd voor een grotere locatie dus. Daarom verhuist de festivallocatie van de Diestse Citadel naar de Beringse be-MINE. "We wilden graag nog verder uitbreiden en de prestigieuze mijnsite in Beringen leent zich daar perfect toe. Garnizoen gaat verder op het gedachtegoed van de legendarische warehouses in Chicago en Detroit; ook de look van be-MINE past volledig in dat plaatje." 

En dat ze ambitieus zijn, kan al afgeleid worden aan de eerste horde namen. Zo staat er een set van Charlotte De Witte op het programma, het Ierse zwaargewicht Matador zal haar voorafgaan. Zij draaien beide op het hoofdpodium, Charbon. Wie er op de tweede stage, de Schacht, speelt blijft nog even geheim. Garnizoen kan wel al verklappen dat er voor die stage samengewerkt zal worden met het Beringse collectief ‘Speelplaats’. Een derde stage, de Centrale, wordt gehost door Black Mamba. Zij nodigt bevriende dj’s uit voor een Mo Mamba feestje.

Tickets zijn te koop vanaf woensdag 22 januari om 14u00. Early bird-tickets kosten €25.