Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Robert Hood en Lyric

17/04/2019 / Sophie Daniels

Nieuwe Floorplan EP voor de familie Hood

Robert en dochter Lyric brengen So Glad / I Feel Him Moving uit op M-Plant.


Samen met Jeff Mills is Robert Hood de oprichter van het legendarisch label Underground Resistance. De minimal techno legende draait al jaren mee aan de top. In 2019 viert hij de 25ste verjaardag van zijn album release, Internal Empire, waarmee hij doorbrak. De producer bracht de afgelopen vijfentwintig jaar door met het maken van stevige house en techno die mensen op dansvloeren over de hele wereld naar hogere sferen brengt.

Terwijl het werk onder zijn eigen naam schaars lijkt te worden, wordt het oeuvre van Floorplan steeds uitgebreider. In 2014, een jaar na de release van het langverwachte debuutalbum Paradise, nam Hoods project nog een mythische wending doordat hij zijn zestienjarige dochter Lyric tijdens dj-sets naast hem op het podium liet draaien. Door haar ogen ziet hij weer de immense energie die een club kan overbrengen, dat fenomeen dat hij zelf al honderden keren zag.

De oprichter van Underground Resistance bracht een tijdje geleden een album uit onder de naam Floorplan, samen met zijn dochter. Nu komt er een vervolg met een twee track EP. 'So Glad' leunt op de klassieke Floorplan-formule, 'I Feel Him Moving' gaat eerder richting Chicago House. Op 24 mei ligt de EP in de winkel.Tracklist

A So Glad
B I Feel Him Moving

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête