Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kr!z

27/02/2019 / Sophie Daniels

Kr!z brengt na 12 jaar eindelijk eerste solo plaat uit

Hij had er nooit de tijd voor, maar zijn fanbase schreeuwde om producties.


Na 12 jaar zijn muzikale virtuositeit te laten voortvloeien in zijn Token-label, is het tijd voor zijn eigen debuut EP. Tijdens de voorbije jaren bracht Kr!z met zijn label platen en remixen uit van onder andere Inigo Kennedy, Phase, Luke Slater, James Ruskin, Marcel Dettmann, Blawan, Surgeon, Ben Klock, Oscar Mulero en Peter Van Hoesen.

Dat hij nog nooit zelf een plaat heeft gemaakt is niet helemaal waar. Voor het tienjarig bestaan van z'n label onthulde Kr!z zijn talent al met twee nummers en we zijn er zeker van dat hij nog een pak eigen materiaal in zijn digitale kast heeft liggen. Maar tijd is de boosdoener, zo zei hij 4 jaar geleden in een diepte-interview met Vice. 'Ik wil niet als een kopie van een ander klinken en tot nu toe heb ik het te druk als dj en labelbaas om er genoeg tijd in te stoppen. Maar dat is geen slecht ding – eerder een droom die uitkomt.'

De EP telt vier hypnotiserende trips die flirten met prachtige loops, versterkt met percussieve grooves. Op 12 april komt de EP uit.



Tracklist

A1. Salvation
A2. Deflection
B1. Mantra
B2. The Start Of Nothing

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête